Стартира изпълнението на договор за изграждане на две пречиствателни станции за питейни води край София

Tonax kvadratna_sait
Tonax – душ в цветове, звук и чувства
12.02.2009
logo-BG-i-love-waterЕ
Сдружение „Аз обичам водата“
25.02.2009

В МОСВ се проведе среща с всички заинтересовани страни за стартиране на договор “Проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на Пречиствателна станция за питейни води – Мала Църква и Пречиствателна станция за питейни води – Пасарел”. Присъстваха представители на МОСВ, Столична община, „Софийска вода” АД, изпълнителите по договора за строителството и строителният надзор.
Read More
Договорът за строителството на двете пречиствателни станции е на стойност 2 765 976 евро и е в изпълнение на „Интегриран проект за водния сектор на гр. София”, изпълняван по програма ИСПА. Средствата по финансовия меморандум се осигуряват – 75 % от Европейската комисия, 15 % чрез държавен заем от Европейската инвестиционна банка и 10 % от държавния бюджет.
Срокът за завършване на строителните работи е 25 юли 2011 г. Бенефициент на проекта е Столична община.

С реализирането на проекта ще бъдат изградени две модерни пречиствателни станции, които отговарят изцяло на европейските стандарти и ще гарантират спазване на европейските норми за пречистване на питейната вода за град София, както и за всички населени места, снабдявани от Рилския водопровод – Бистрица, Железница, Панчарево, Кокаляне, Плана, Пасарел.

Източник: МОСВ

Вашият коментар