GROHE EcoJoy – създадена, за да пести

stand
ISH 2009: Да пощадим природата!
15.04.2009
Изригването на подводния вулкан при архипелага Тонга
23.07.2009
3-Nova-Light

EcoJoy – така се нарича най-новата специална серия от продукти на немската марка GROHE, създадени с водещата мисъл да пестят вода и енергия. Специалните термостатни батерии, бутоните за казанче с двойна функция, душ-слушалките, смесителите от семейството на EcoJoy са със забележителен дизайн, с прекрасни качествени характеристики, лесни за използване. Това, което ги обединява обаче, е концепцията за грижа за природните ресурси и икономия на вода.Rainshower е колекция от подвижни душ-слушалки, която е в състояние напълно да преобрази банята. Смелият дизайн на душа с по-малки от обикновените размери и с варианти в необичайни комбинации от цветове като сиво, бяло и свежозелено, превръщат обикновената арматура в атрактивен акцент. Впечатляващият дизайн в случая е съчетан с иновационната DremSpray система на пръскане на водните струи, при която отворите в слушалката са така разположени, че и при по-малка повърхност да разпределят равномерно течността и да гарантират постоянна и силна струя от цялата повърхност. Серията включва и екобутон при ръкохватката, с който лесно се коригира или спира водната струя, което дава възможност за пестене на вода до 40% от обичайното.
Новите термостатни батерии на GROHE също изцяло са съобразени с концепцията за пестене. Те грижливо икономисват вода и енергия, което ни най-малко не е за сметка на качеството на душа. Термостатите се предлагат в комплект за душ, вана и биде. Благодарение на иновационната си технология те поддържат зададената температура на струята без промяна или със спад на градусите до предварително определено ниво. Термостатите на GROHE имат защита за деца, които биха могли случайно да повишат температурата. Специалният екобутон пък редуцира количеството на водата до 50%.
Бутонът GROHE Nova Light също е част от фамилията EcoJoy заради икономичния си режим на работа. На международното изложение ISH във Франкфурт обаче той заинтригува посетителите с необичайната си визия, в която освен хромирания метал вече присъства и LED осветление. Светлината може да се променя по зададена скала или да е постоянна, както и да светва и да изгасва.

Вашият коментар