Стартира фото-изложбата „София с обич за водата”

Изригването на подводния вулкан при архипелага Тонга
23.07.2009
Жива вода, Александър Иванов
Победителите във фотоконкурс „София с обич за водата“ 2009
30.09.2009
most20

Арт инсталация и шоу от звук и светлина за откриването

Фото-изложбата „Аз и водата”  се откри на 16 септември 2009г. на пешеходния мост при Националния дворец на Културата. 50 фотографии  бяха изложени в уникална експозиция в специално създадена арт-инсталация.

Арт-инсталацията, която организира изложбената площ в градската галерия на открито, е проектирана и изпълнена под надзора на арх. Борис Борисов. Дизайнът на инсталацията включва елементи от реалния човешки бит, пряко свързани с водата. Пейките са направени от PVC тръби, масата в информационния център е създадена от ВиК кранове, опора за окачените фотографии са бидони с вода, а стената зад инфо-центъра е  от прозрачни тръби.В конкурса участват снимки, качени на сайта zavodata.com. Десетте снимки, събрали най-много гласове в онлайн-гласуването до 31.08.2009г., получиха автоматично правото за включване в градската изложба. Другите 40 фотографии бяха определени от жури, съставено от журналисти и специалисти в областта на фотографията и дизайна, чийто членове гласуваха независимо един от друг.

10-дневната открита изложба ще продължи до 26 септември, когато ще бъдат обявени победителите от online гласуването, уличното гласуване, победителите в отделните категории и голямата награда на журито.


Всяка вечер по време на изложбата ще се прожектират филми за водата – “Великата тайна на водата” и филми от изданията на Международния екологичен фестивал “Залена вълна – XXI век”, предоставени от фондация “Европейски екологичен фестивал”.

Всеки ден ще има Hawle Happy hour с безплатна бира от Hawle, като точния час ще бъде обявяван на страниците на www.zavodata.com и www.hawle.bg. По време на изложбата ще може да гласува със специално разработени карти за любима снимка.
Фото изложбата е част от проекта „София – с обич за водата”, който се организира от сдружение „Аз обичам водата” и се осъществява с финансовата подкрепа на дирекция „Култура” към Столична голяма община.
Вашият коментар