Кабинетът на Малдивите заседава под вода

most20
Вижте изложбата “София с обич за водата”2009 на видео!
30.09.2009
cersaie78
Cersaie’09: По време на криза бизнесът e с предимство пред дизайна
27.10.2009

Уникална среща проведе кабинетът на Малдивите. Правителственото заседание се проведе под вода на 20 октомври 2009г., съобщи БиБиСи.

Подводната среща е крайната, отчаяна стъпка на президента Мехамед Нашид, която цели да привлече световното внимание срещу глобалното затопляне.

Членовете на кабинета прекараха  близо половин час под водата, като си комуникираха чрез писане на специални дъски и чрез знаци.

Под водата държавният глава припомни предстоящата среща в Копенхаген за климатичните промени. На нея трябва да бъде изготвен и нов договор, който да замени изтичащия протокол от Киото. Нашид коментира какво ще се случи, ако тази среща завърши без резултат – “ Ние ще умрем“  посочи той.

Малдивският архипелаг е съставен от острови, като надморската височина на повече от които не надхвърля три метра. Всяко покачване на нивото на водата е изключително опасно за островната държава.

Опитваме се да изпратим нашето послание на света. Нека той да види какво ще се случи, ако не се вземат мерки за измененията в климата, посочи още държавният глава.

По думите му, ако Малдивите не бъдат спасени днес, не остава много голям шанс за останалата част на света.

Всички участващи в срещата министри са подготвили документ, който ще бъде представен на срещата в Копенхаген. В него те призовават световните лидери да намалят драстично излъчваните от страните им вредни емисии.

Под водата всеки министър е бил придружаван от инструктор по гмуркане и представител на военните.

източник: goodnews.bg

Вашият коментар