Суша в басейна на Амазонка

float4_500
СОЛНАТА ВАНА – фабрика за щастие
12.01.2010
Пракаш Белвал
Час по любов
07.02.2010
corian-living-space-design-

Ежегодно в началото на бразилското лято, което в южното полукалбо започва през декември, водите на великата река Амазанка значително намаляват.

Това обаче, което се случва този сезон, е наистина необичайно и трябва да накара хората от целия свят да се замислят.

Разгледайте и вие снимики на тазгодишната суша, която специалистите определят като най-голямата, поне за последните сто години.


1.    След рекордно ниското ниво на водите по време на сезона на валежите и в резултат  на сушата, която продължава и сега, нивото на водите на река Амазонка намаля до рекордно ниски нива. (REUTERS/Euzivaldo Queiroz-AMAZONASPRESS)
2.    В басейна на Амазонка водата се отдръпна от хората, оставяйки след себе си тонове разлагаща се риба и трупове на крокодили. (REUTERS/Euzivaldo Queiroz-AMAZONASPRESS)
3.    Бразилски рибар плува сред мъртвата риба в езерото Дос Рейш, което е част от водната система на Амазонка. Снимката е направена недалече от град Манаус на 3 декември 2009година. (REUTERS/Marcio Silva/AMAZONASPRESS)
4.    Най-големите в света тропически гори и река Амазонка страдат от необичайно силна сезонна суша. Стихията подпалва тропиците и убива тонове риба. (REUTERS/Marcio Silva/AMAZONASPRESS)
5.    Бразилски рибар плува сред тонове мъртва риба в езерото Дос Рейш с трупа на току що издъхнал крокодил. (REUTERS/Marcio Silva/AMAZONASPRESS)
6. След отдръпването на водите от дъното на най-големия приток на Амазонка в Манаус, Бразилия, наяве излизат купищата с боклук. (REUTERS/Marcio Silva/AMAZONASPRESS)

източник: bigpicture.ru

Вашият коментар