Безопасен ли е секса в банята?

Минерална вода в Огняново
На римска баня в Огняново
08.03.2010
800_Bronnley_presentation2
Козметика за пролет
10.03.2010
Тест за безопасен секс в банята

„Жена ми и аз наскоро правихме секс във ваната. Беше прекрасно, но скоро след това тя разви тежък случай на млечница. Може ли да обвиним ваната за това?“

Въпреки че често се използва за разнообразяване на някой скучен филм, сексът във ваната обикновено е твърде неудобен за да бъде нещо различно от едно случайно приключение, което да добави малко пикантност към ежедневието.

Типичен случай взет от реалния живот е на една пациентка, студентка в Канада. Тя правила секс в горещ извор – нещо, което тя намерила за изключително вълнуващо – но тя и партньорът ? завършили приключението си с жестоко издраскани кожи и купища прорезни рани причинени от околните скали.

Дискомфортът от тези наранявания, обаче, било нищо в сравнение с дразненето, причинено от многобройните ухапвания от насекоми. Облаците гладни комари и мушички не могли да повярват на късмета си, когато намерили толкова много бледа, мека, гладка плът, от която да се насмучат на кръв.

Сексът под душа изглежда е стандартна практика, но дори и любовта в банята може да бъде почти толкова неудобна, както в басейн с камъни. Модерните вани са по-добър вариант за секс, тъй като те често са изработени да поемат двама души и крановете им са разположени в средата, които в противен случай могат да бъдат също толкова обезпокоителни и неудобни, ако не по-малко остри, от канадски речни камъни. Ако използвате обаче сапун за лубрикация, независимо дали за секс във ваната или под душа, той ще ви докара същите проблеми като химикалите, които слагате във ваните за пяна.

В бъдеще за целите на любовната игра приготвяйте ваната без мехурчета. Ваните с балончета, ароматните сапуни, маслата за баня, дезодорантите и другите химикали могат да предизвикат дразнене след секс, тъй както и някои сапуни и перилни препарати, използвани за пране на бельо.

Една жена лесно може да развие възпаление и раздразнение на влагалището и вагината си, когато те са в контакт с химически вещества; тя може би е вече в беда, дори ако възпалените области не са вторично инфектирани от  организми причиняващи млечница. Ваната с мехурчета отмива естествените кожни масла и лубрикацията, която тялото произвежда за да е удобен секса.

Когато споделяте с партньора си ваната или душа, използвайте естествен или зехтинов сапун и изобилие от лубриканти – дори и без никакви допълнителни съставки водата прави интимния контакт по-абразивен.

Ако меката лигавицата на гениталиите се подуе и възпали вследствие на раздразнение или протъркване, млечницата не само настъпва, но и се умножава и задълбочава проблема. Ако гениталиите са толкова подути, че е трудно самото уриниране следва възможен цистит.

Някои пациенти, които прилагат подходящи предпазни мерки, споделят, че искат да правят секс в банята тъй като това прави приключенията им в леглото след това по-вълнуващи – въпреки че един  неприятен пристъп на млечница ще ви струва много повече, отколкото да купите нови чаршафи.  

Въпреки това млечницата обикновено се лекува сравнително лесно; противогъбични кремове като Canesten са достъпни без рецепта в повечето аптеки. Ако мъжа също реши да се “подготви” преди секс, той трябва да намаже крема по всички “женски” кътчета и ъгълчета на своето тяло, където евентуално може да се настани млечницата.  

Мъжете, които са предразположени към възпаление и дразнене след секс може да са вече засегнати от млечница. Ако проблемът започне почти веднага след секса, вероятно е да имат алергия към млечницата на партньорките си. Но ако на реакцията отнеме един или два дни да се прояви, те вероятно вече са развили инфекцията от тях.

Така или иначе, едновременното лечение на двамата партньори ще реши проблемите!

Вашият коментар