СОФИЯ ЧЕСТВА ДЕНЯ НА ВОДАТА

Обезводнената Индия
20.03.2010
Пракаш Белвал
Третото око
07.04.2010
Детска вокална група "Смехорани"

Детска вокална група "Смехорани"

С конкурс за малки звезди,
открито художествено ателие и
подвижна лаборатория за анализ на вода

СОФИЯ ЧЕСТВА ДЕНЯ НА ВОДАТА

София отбеляза Празника на водата

с народно веселие в градинката пред Народния театър

На 22 март целият свят отбеляза Световния ден на водата. Сдружение „Аз обичам водата” със съдействието на Столична Община за втора поредна година организира пищен аква празник, който  се проведе в столичната градинка пред Народния театър „Иван Вазов”.

Специални гости на празника бяха:
г-жа Нона Караджова- Министър на околната среда и водите, представители на Столична община, Дирекция Култура, г-н Иван Иванов, изпълнителен директор на „Софийска вода“АД, г-н Штефан Мерк, управител на „Мерк България“, г-жа Диана младенова, управител на „Хавле Арматурен“, г-жа Светлана Селезньова – „Бутилираща компания Горна баня“, г-н Лаловски – изворна и минерална вода „Михалково.


Площадът пред Народният театър за няколко часа се изпълни с ученици от различни столични училища и много малки деца с родители и придружители. За всички тях сдружение „Аз обичам водата“ предсави богата занимателна програма.


Детски ансамбъл "Изворче"
Основната програма на сцената започна с конкурса „Малките звезди“, организиран от модна агенция EsLine Models. възпитаниците на агенция представиха различни умения в областта на танца, пеенто, актьорското майсторство. Борбата наистина бе доста оспорвана.
На основната сцена се представиха и много възпитаници на Националния Дворец на Децата. С изключителни овации бяха посрещнати изпълненията на прочутите „Смехорани“
Конкурсът „Малките звезди“, организиран от модна агенция EsLine Models бе закрит с разтърсващото изпълнение на детски фолклорен ансамбъл „Изворче“.В ранния следобед на сцената се появиха Капчо и Капчица – познатите детски герои от куклената пиеска за кръговрата на водата на „Софийска вода“ АД. Те забавляваха децата със занимателни истории за водата както и с познавателна викторина, в която най-любознателните деца получиха интересни подаръци.

Малките зрители не пропуснаха възможността да се снимат за спомен любимите си герои Капчо и Капчица.Паралелно със сценичната забава в палатка до сцената бе организирана истинска мини лаборатория за анализ на вода. Лаборантите от Мерк България показваха на децата модерни апарати за анализ на вода, провеждаха кратко занимателно обучение по химия, разяснявайки на учениците, защо всъщност е нужно да се прави анализ на водата.


Под голяма шатра до сцената бе организирано и художествено ателие, в което всяко дете можеше да седне и да нарисува картина на тема вода. Художественото ателие се осъществи с изключителното съдействие на „Ариста – 2“, производител и вносител на художествени материали и инструменти.


Булеварда на художниците – така нарекоха организаторите от сдружение „Аз обичам водата“ една от алеите в градинката пред Народния театър в която студенти от Художествената Академия, организирани от „Асоциация за развитие на изкуствата и Занаятите  „А.Р.И.З. – 7” рисуваха с акрилни бои на тема вода. Някои от картините им бяха подарени  на победителите в конкурса „Малките звезди” и в конкурса за малки художници.
Вашият коментар