Баня с гледка вместо коридор

Категории на СПА услуги в България
Днес всички обичат СПА
09.04.2010
r_banja2
Руска баня за душата
12.04.2010
Преустройство на баня и тоалетна

интериор арх. Атанас Динев

интериор арх. Атанас Динев

Преди тази баня е била малка и тъмна. По проект подходът към нея е откъм антрето на апартамента. За да се стигне до санитарното помещение обаче, преди е трябвало да се мине през мрачен и дълъг коридор. След последния ремонт, осъществен с професионалната помощ на арх. Атанас Динев, жилището изцяло променя своя облик, а банята не само става по-голяма, но и се сдобива с функцията на интериорен акцент.


Преустройството на мокрото помещение всъщност не е голямо, но изключително ефективно и ефектно. По идея на архитекта коридорът изцяло се усвоява от банята по следния начин. Входът към помещението остава свободен и така на практика се получава новата му Г-образна форма. Стената между коридора и банята се премахва, като на нейно място се изгражда мебелен корпус с плъзгаща се врата.

Общата с хола стена пък частично се остъклява, с което пространството се отваря към вътрешността на дома и дори се сдобива с видимост към прекрасния изглед, който по даденост се разкрива от балконите на апартамента.

Вследствие на това почти козметично преразчертаване в същинската баня вече има място за комфортна зона пред умивалника и за голяма душ-кабина. В нишата зад дървената стена с плъзгаща се врата се организира самостоятелната тоалетна. Тя дори се сдобива с една много специална екстра – собствена библиотека, скрита в дървения корпус.

снимки Асен Балабанов

Вашият коментар