ВОДАТА Е ЖИВО СЪЩЕСТВО, А НЕ ВЕЩЕСТВО

Нарисувана златна тоалетна
Нарисувайте си златна тоалетна
12.06.2010
Аляска ще бутилира вода за Индия
20.06.2010
академик Олга Бутакова

академик Олга Бутакова

академик Олга Бутакова


Водата има памет, структура, разум и това не е въпрос на вяра, а научен факт, заяви академик Олга Бутакова на лекцията си в Експо Баня СофияНа 15 юни /вторник/  2010г.  в ЕКСПО БАНЯ СОФИЯ, известният академик, лекар, учен и изследовател на уникалните качества на водата и значението им за човешкия организъм, изнесе  открита лекция на тема: “Чистата вода – основен фактор за здравословен живот”.  За една вечер корпоративният изложбен център на „Рока България” АД се превърна в конферентна зала, която събра на едно място над 130 човека от различни възрасти и професии, но с осъзнато отношение към феномена Вода.


“Водата – това е животът” – с това утвърждение започна лекцията си д-р Бутакова. Водата е природен феномен, който все още не е разкрил всичките си тайни пред човека, въпреки това учените вече са убедени, че именно водните кластери са носители на кода на живота. Никое живо същество на Земята не може без вода. Всяка материя в природата, даже и  мъртвата, оказва се, се е сформирала под влияние вибрациите именно на водните кластери.

Не е правилно да наричаме водата вещество. Тя е живо същество, защото има памет, структура, разум”, категорична е Олга Бутакова и отбелязва, че те, учените, не просто вярват в това, а разполагат с редица доказателства на този факт.  Вече е време, според нея, учебниците по химия да бъдат пренаписани, защото познатите и добре изучени физико-химични свойства като твърдост, киселинност, бактериална среда, химичен състав и т.н не са достатъчни, за да създадат правилния образ на водата. Хората имат нужда да знаят, че  не е все едно каква вода пият, как я пият и с кого я пият. Водата улавя всяка емоция, всяка мисъл и е в състояние да пренася информацията на стотици хиляди километри. И като се има предвид, че човешкият организъм се състои на 80% от вода, то съвсем не е случаен факта, че умората , безразличието или агресията на хората около нас ни влияят пряко и могат да пренесат сходни и дори по-тежки състояния и върху нашия организъм. Същевременно една усмивка, бодра дума и особено искрени чувства на любов и благодарност могат да ни направят истински щастливи. “Трябва вечно да благодарим на водата, за всяка една капчица. Трябва да я обичаме и да вярваме в това. Само така и тя ще ни се отблагодари и ще ни помогне да се чувстваме щастливи” – убедена е Олга Бутакова.


Има ли жива и мъртва вода? Да има, и винаги е имало, потвърди  руският учен и изследовател. Живата вода всъщност е алкалната вода, мъртвата вода е тази, чието съдържание е киселинно.  Мъртвата вода е идеално ранозаздравяващо средство, което спокойно може да нанасяте върху кожата. За вътрешна употреба обаче киселата вода може да се пие единствено по време на хранене. През останалото време задължително трябва да пием чиста алкална слабо минерализирана вода с температура между 38-40 градуса по Целзий.


Ние, българите, сме истински щастливци,

защото притежаваме изключително богатство

от чисти изворни алкални води,


подчерта Олга Бутакова. И е добре да обръщаме повече внимание на този ресурс, да се научим да го използваме и защо не, да го продаваме. “Страна, толкова богата на алкални води, не може да е бедна” категорична е Олга Бутакова.

г-н Веселин Симов, маркетинг директор на "Рока България"

Събитието се организира от сдружение “Аз обичам водата” и се осъществи със специалната подкрепа на “Рока България” АД.

Вашият коментар