СПА с 5 звезди – Сплит

interior_bobi4
Баня с дрешник в спалнята
21.06.2010
Екокатастрофата в САЩ – индианска поличба за края на света
23.06.2010
mer1956_6

Класическа римска баня в “Льо Меридиен”

“Льо Меридиен” в хърватския курорт Сплит залага на класическата римска баня. Спа центърът в световната хотелска верига е реконструиран през 2006 г. Дизайнът на центъра е подчинен на стилистиката на римската баня и Спа, която е съществувала в Сплит от времето на римския император Диоклетиан. Дизайнът е базиран върху тази идея, но осъществен със съвременен облик.

Сред известните личности, гости на центъра, са Ивана Тръмп, Ники Хилтън, Ралф Файнс.
Гостите на Спа центъра могат да се отпуснат в римските бани и топлите вътрешни басейни за поне три часа. Толкова продължава една стандартна релаксираща процедура.

Центровете на хотелите “Меридиен” са известни с многобройните си басейни с различна по състав и температура вода. Смисълът на името Спа – здраве от водата, е намерило своето съдържание именно в “Меридиен”. Над петдесет водни процедури могат да помогнат за пълно балансиране на тялото. Сред глезотиите пък можем да видим модерната напоследък винотерапия за цяло тяло, както и шоколадов масаж. Специфичен за този Спа център е Диоклетиановият масаж с четири ръце, който се прави от двама терапевти.

Аюрведа (в превод – знание за живота) се практикува на много малко места по начина, по който се прави в Индия. Целта на програмата е да се изготви индивидуална терапия, уточняваща за всеки с какво и как е необходимо да се храни, така че един здрав човек да си остане такъв дълги години. Това е програма за цялостен начин на живот. На психологическа основа специалист разглежда каква е връзката между мозъка и тялото за всеки отделен посетител.


Ако обичате по-обикновените изживявания, може да се спрете само на масаж с топли камъни или да се отпуснете във водно легло, но в никакъв случай не пропускайте залата за медитация с диодно осветление.текст Ирина Владимирова

Вашият коментар