WE ARE WATER припомня Roca group

Voden_bul_12_e
SALSA CON MIGUEL РАЗГОРЕЩЯВАТ СТРАСТИТЕ
26.09.2010
galerii2
КАРТИНИ И ТАНГО
01.10.2010

Компанията създава фондация, която ще подкрепя водни проекти в целия свят

• Главната цел на фондация „We Are Water” е да подкрепя широк спектър от проекти, целящи да намалят негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси по света.
• Официалният старт беше даден едновременно в 20 страни по света, включително Мумбай (Индия), Сао Паоло (Бразилия), Париж (Франция), Шанхай (Китай), Москва (Русия), Бейрут (Ливан) и Лондон (Англия).

Повече от 200 гости, сред които Н. Пр. Хорхе Фуентес Монсонис- Вилайонга, посланик на Испания у нас, Маги Малеева, основател на инициативата за устойчиво развитие „Горичка” (Gorichka.bg), Христо Пимпирев, професор по геология и антарктически изследовател, Теодосий Спасов и Ники Кънчев, уважиха представянето на фондацията в България.

На събитието беше показан документалния филм „Аралско море – загубеното море” на режисьорката Исабел Койшет. Филмът беше представен на Международния филмов Фестивал в Сан Себастиан на 21 септември 2010г. Това е първият проект спонсориран от „We Are Water” и е добър пример за сътрудничеството, което фондацията иска да постигне с артисти (режисьори, музиканти и др.) и неправителствени организации, които искат да повишат културата на потребление на водата по света.

Допълнителна информация за проектите и целите на „We Are Water” и за дейностите на „посланици” и „приятели” на фондацията може да откриете на www.wearewater.org, както и на страницата на фондацията във Facebook: http://www.facebook.com/pages/WAW-Foundation/156352491043236.

„Време е да обвържем своята лидерска позиция с проблемите на околната среда – една дейност, с която сме обвързани вече повече от 50 години”, каза Серхио Кастро, Изпълнителен Директор на Рока България. „We Are Water” е логично продължение на нашата мисия за опазване на околната среда и устойчиво развитие на общностите, засегнати от липсата на вода, с което утвърждаваме позициите си в тази сфера”.

Фондацията We are Water подкрепи

сдружение „Аз обичам водата“  в проекта „Воден буледард“2010 и съдейства за организацията на специална експозиция с най-добрите снимки от фотоконкурса „София с обич за водата“ в шоу-рума на ROCA – Експо Баня София.

http://www.wearewater.org/es/
http://www.wearewater.org/en

Вашият коментар