НАЦИОНАЛНИЯТ КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ „ПЪСТРА ТРАПЕЗА”

poeti_1
ПОЕЗИЯ, МУЗИКА И ВИНО
02.10.2010
danfoss_502
Радиаторни термостати на Danfoss
15.10.2010
etno2

ГОСТУВА НА ВОДНИЯ БУЛЕВАРД НА ИЗКУСТВАТА И ЗАНАЯТИТЕ
На 3 октомври Националният кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” посрещна отново своите почитатели и за пореден път поднесе вкусни гозби от традиционната българска кухня.

Фестивалът има реализирани вече 23 издания в цялата страна, по време, на които местните жители и общности имат уникалната възможност да представят регионални ястия и обичаи, свързани с храната, както и да се изявят на фолклорната сцена с професионални и самодейни изпълнения.


Автентичните рецепти, събрани по време на гостуванията му през 2009г. са включени в книгата „Рецептите на баба”, която може да се намери на Булеварда.Сред участниците в кулинарната изложба, организирана от „Пъстра трапеза” бяха хотел „Експо”, хотел „Силвър Хаус”, ученици от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии и „Елиаз” ООД, както и майсторът Теодор Жулев, който сътвори изящни скулптори от плодове и зеленчуци, демонстрирайки изкуството на карвинга.

Софрата на „Пъстра трапеза” също беше отрупана с традиционни български гозби, приготвени с любов от шеф Пеньо Иванов и поднесени в красиви керамични съдове. Гостите на „Пъстра трапеза”, както всеки път, имаха възможност да опитат от всички изложени ястия.

Разбира се, не липсваха и традиционните състезания по надяждане. Смелчаците можеха да се включат в някоя от четирите надпревари – „Кой изяде боба на шеф Иванов”, „Кой изяде киселото мляко на Родопея”, „Кой изяде баницата на „Елиаз” и „Кой изяде таратора”. Желаещите да премерят силите си бяха насърчавани от публиката и всички заедно, участници и зрители, се забавляваха с вкусните предизвикателства.

Вашият коментар