Благотворителна разпродажба на картини в полза на фондация We Are Water

vlaga
ОВЛАЖНИТЕЛИ срещу ВЛАГОУЛОВИТЕЛИ
27.12.2010
Psicina-Spaciomm
Азиатски традиции в Барселона
27.12.2010
Roca_izlojba

Зрителят определя цената в дарителска разпродажба на картините от изложбата “Вода, тяло, дух”

•    Разпродажбата се организира от галерия “Синчец” , a изложбата може да бъде посетена  в Експо Баня София до 30 януари 2011 г.Каузата на фондация “We Are Water” как да направим света по-добро място, като съхраним най-голямото богатство – чистите водни ресурси и дадем  на жителите на планетата възможност за здравословен живот, получава все по-голяма подкрепа у нас. Броени дни след като уникалният български музикант Теодосий Спасов, заедно с чаровните дами от квинтет “Небесни стуни”, изнесоха вълнуващ концерт в подкрепа на фондацията, галерия „Синчец” поема щафетата и организира дарителска разпродажба на картините от изложбата „Вода, тяло, дух”. Половината от събраните приходи ще бъдат предоставени на фондация “We Are Water”.


Начинанието поставя още едно предизвикателство – каква е цената на изкуството?! Отговорът на този въпрос е оставен на зрителя, защото той определя цената на представените в изложбата живописни табла на художника Емил Янакиев. Те са изпълнени с експресивната сила на цветовото въздействие, с богата асоциативност и простор на фантазията. Хармонията в композициите представя ново виждане за мястото на живописната творба в дома. Изработени върху синтетични основи, с акрилни лакове и бои, без ограничението на рамка, тези творби могат да присъстват като артистичен акцент дори в помещения, където има вода. Всеки може да се убеди в това, като посети нетрадиционното изложбено пространство на галерия Roca, на бул. Мария Луиза 16. Работното време на изложбената зала е от 10.00 до 19.00 ч. в делнични дни, а в събота от 10.00 до 14.00 ч. В седмицата преди новата 2011 г., от 27 до 30 декември 2010 г., Експо Баня София ще бъде отворена за посетители от 10.00 до 16.00 ч.


Фондация „We Are Water“
Фондация „We Are Water“ е инициатива на Roca и от самия си старт е посветена на опазването на околната среда, както по отношение на продуктите, така и на производствения процес.

Фондацията има две главни цели. Първата е да повишава културата на използване на водата сред обществото и институциите, което ще подпомогне икономическото развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората главна цел се отнася до участие в дейности, които имат за цел да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Тези дейности могат да бъдат свързани с инфраструктура, обучение, здравеопазване и научни изследвания.

Фондация „We Are Water“ може да действа самостоятелно или в сътрудничество с институции и неправителствени организации при положение, че техните проекти са в унисон с целите на Фондацията.

В България, както и по света, фондацията се подкрепя от известни личности и утвърдени професионалисти в различни сфери – наука, икономика, политика, образование, култура, изкуство. На 14 декември тази година, уникалният музукант Теодосий Спасов и квинтет Небесни струни с концерт подкрепиха идеята “We Are Water”. Сред поддръжниците на фондацията у нас са и известни личности като Маги Малеева, проф. Христо Пимпирев, Ники Кънчев. От своя страна фондацията, вярна на принципите си, показа на българската общественост първия си проект, документалния филм „Аралско море. Загубеното море” и  подкрепи сдружение „Аз обичам водата”, като представи изложбата „София с обич за водата”.

1 Comment

  1. lilia казва:

    По Никакъв начин не бих казала разпродажба.Със специално предназначение са.

Вашият коментар