Ваната Офуро на Rapsel спечели наградата The Best in Bath

rudraaksha1
Галерия за масажи „Рудраакша“
19.12.2010
Пенка Станчева, архитект
ПОСТ СКРИПТУМ – проектиране и интериор
19.12.2010
RAPSEL_Ofur_800

Ваната Офуро на Rapsel спечели наградата Best in Bath

В списъка с годишни награди за дизайн на списание Interior Design Magazine традиционно присъства престижният приз The Best in Bath – „Най-добър в банята.

Тази година международно жури в състав от журналисти, архитекти, дизаййнери връчи званието The Best in Bath 2010 на ваната Ofurт („Офуро“), създадена от дизайнерите Матео тун и Антонио Родригес за дизайнерската компания Rapsel.

Само една седмица след обявяването  на престижните награди на Interior Design Magazine ваната Ofurт бе наградена и със званието  “Good Design 2010 Award” на Chicago Athenaeum Athenaeum.

Ofurт е вдъхновена от японската баня, създадена за почивка, релакс и пълно отпускане на тялото в топлата вода. Изработена е от естествен дървен материал. Дизайнът и е изчистен, формите са меки и обли, материалът е идеално гладък и топъл при допир е зарежда с енергията на естествената дървесина. „Ofurт е огледало на това, което наричаме No-Design!“, казва Матео Тун, един от авторите на модела.
Дизайнерът Метео Тун е един от най-популярните автори, с които работи фабриката Rapsel. Неговата вана Lavasca Mini от черен матиран Cristalpant, създадена за Rapsel през 2006 година е включена в постоянната колекция за съвременен дизайн в музея на изкуствата във Феладелфия. Матео Тун и Rapsel си сътрудничат в безпрецедентен начин като съчетават креативност с находчивост, функционален и устойчив дизайн за баня околната среда.

Вашият коментар