Вижте как го правят в Рим и Барселона

maska_lice
РЕЦЕПТИ С РОЗОВО МАСЛО
13.12.2010
Toscoquattro
Непретенциозно, но шик от Toscoquattro
16.12.2010
Barselona

Релакс сред изкуство?

Вижте как го правят в Рим и Барселона


Представата за почивка в артистична среда някак естествено се свързва със старите улички в центъра на Рим или Барселона. Една приятна смесица от уют и очарование. Магическата атмосфера на тези места те кара да се връщаш там мислено. Може би заради страстния темперамент на италианци и испанци към удоволствията в живота и умението им да създават оазиси за душата.
Отправните точки за релакс с много лукс и щипка неподражаемо изкуство този път са елитарните хотели “Пулицър” в Барселона и Рим и хотелът на изкуствата в Барселона. Предлагаме ви две напълно противоположни концeпции, които се срещат в идеята за емоционална почивка сред стил, история и непреходна естетика.

Спа центърът в хотела на изкуствата е разположен на 120 метра над земята и предлага завладяващ модерен поглед към стария град в най-красивата част на Барселона. От сауната може да се наблюдава дългата с километри крайбрежна ивица. Това важи и за залата за водна терапия с басейн джакузи, облицован с черен гранит. За почивка на посетителите архитектите на хотела са предвидили тераса с тикова настилка и с ергономични шезлонги, която доставя едновременно спокойствие и адреналин, и то на равни дози. Няма съмнение, че да наблюдаваш морето от птичи поглед след дълъг релаксиращ масаж е нещо като енергийна напитка по време на медитация. За сметка на разточителния минимализъм, оформящ представителните пространства, стаите са по-скоро пестеливи откъм пространство и детайли. Малка вана, огряна от пламъци и обсипана с розови листа, отпуска неусетно.

В контраст с модерната линия на хотела на изкуствата поставяме веригата хотели “Пулицър”, разположени в сърцето на Барселона и Рим. Уединени, удобни и много дизайнерски – това е най-малкото, което може да се каже за тази комбинация от елегантна линия и чудесна дизайнерска разработка. Едновременно модерни и класически, интериорите на “Пулицър”, създадени от известния испански дизайнер Лазаро Роза-Виолан, пресъздават най-характерните форми на италианския дизайн от 70-те години. Това прави атмосферата на хотелите много характерна и артистична. Всички бани са подчинени на основната логика на релакса. Тъмни облицовки създават мистичност, особено когато са в компанията на много свещи и аромати. Картините с кубични и модернистични визии придават до голяма степен усещането за изкуство. Естествените материали като дърво, лен и кожа допълват добрия клас на цялостното излъчване.
Ресторантите също са важна част от почивката. Трудно е да се каже как помещение с почти никакви елементи изглежда толкова интересно. Лесно е обаче да си представим миризма на горещо кафе, плодове и канела – нещо като оазис за душата и сетивата.текст Ирина ВладимироваВашият коментар