Иновационна система пести до 40% ток

special-010
Тоалетни за училища и детски градини
27.12.2010
Behinderteneinstig_1
Басейнът вече е достъпен и за инвалиди
27.12.2010
toplogenerator_e

„Иновативни Технологии за Енергийна Ефективност“ АД – така се нарича фирмата, която е разработила и патентовала уникална система за затопляне на вода, с помощта на която се спестяват до 40% от нужната електроенергия. Системата е единствена по рода си в България и е базирана на военна технология, използвана в подводниците за производство на кислород още през 1939 година.


Тя включва котли с различна мощност, които консумират приблизително 1/3 от вградената мощност – например за 24 kw котел разходът на ток е 6-9 kw/h.

При всички модели има вградена цифрова електроника за управление и контрол на консумацията на ток чрез високочестотно импулсно захранване. Котелът автоматично преминава от затопляне на водата чрез слънчевата инсталация към загряване на водата от котела и обратно. Има възможност за подгряване на различни течности от един котел едновременно.

Други приложения на котлите:
за производство на големи количества гореща вода; за различните видове производства до 95 градуса при отворените системи и над 110 градуса при затворените системи под налягане и мощност от 9 kw до 110 kw. По този принцип на подгряване може да се произвежда пара с ниско налягане. Използват се успешно за сградово отопление и топла вода. Работи перфектно с други системи – соларни, нафтови, твърдо гориво, газ, чилъри и др. като основно или помощно загряване на водата или други течности.

Консумацията на електроенергия с тези котли е от 30% до 40% по-малка в сравнение с класическите. Водата се загрява много по-бързо, а КПД-то е 11 пъти по-високо. Изключително добри резултати се постигат при комбинацията със соларни системи.

Централен офис
Пловдив,
бул. „Руски” 113,
тел.: 032/66 09 05, 088 790 78 48,  0897 89 65 89 ,


ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Въведете кода
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

[dynamictext* alt-mail "CF7_email"]

Вашият коментар