Спа центърът на Лепа Брена – най-големият в Европа

Bobi_Borisov
Борис Борисов, архитект
21.12.2010
арх. Анриет Денис
Анриет Денис, архитект
23.12.2010
Lepa_Hotel-The-View

И известните знаят как да  релаксират, даже много повече от останалите. Вземаме за пример сръбската музикална легенда Лепа Брена – успешна кариера, безбройни ангажименти, натоварено ежедневие. След всичко това тя успява да намери време да направи и свой собствен Спа център, и то най-големия в Европа.


Уникалният плажен комплекс Novi Spa Hotel&Resort се простира в продължение на километър и половина по морската ивица на хърватското Адриатическо море. Кристално чистата морска вода и близката горска местност са истинско предизвикателство за създателката на този комплекс. За да бъде почивката пълна, е организиран и детски център за забавления, включително с пиратски остров и плажен пони клуб. Сред екстрите на хотела са 12 различни ресторанта, галерия с магазини и няколко басейна, поставени в близост до самото море.


На 20 минути от Риека “Нови Спа” има за цел да привлече туристи от цял свят.

Мекият климат позволява да се използват външните басейни почти половин година. Два от тях се топлят в студените дни, а топлите външни джакузита се ползват целогодишно. Въпреки очакванията за високи цени се оказва, че престоят за един уикенд в апартамент лукс и две процедури в Спа центъра струват точно 335 евро. Най-приятното в този център е, че на гостите няма да им се налага да скучаят сами в басейна или фитнес центъра. Всеки ден там се организират класове по тай чи, воден стречинг, водна аеробика, пилатес и дори училище по танци.


Един наистина динамичен почивен комплекс, в който е помислено за всичко. Дори закуската, която винаги е включена в престоя, е разделена на два бюфета – един стандартен и друг, на който са поставени само диетични и нискокалорични продукти.


Без допълнително заплащане гостите могат да опитат хидромасажа, разположен в поредицата от външни каскадни басейни. Той е организиран така, че в отделните фази се работи за крака, ръце и цяло тяло. Колкото до истинските масажи, едва ли има още нещо, с което да се допълни листата на “Нови Спа”.

текст Ирина Владимирова

Вашият коментар