Шок в женската тоалетна

Hotel_Alpina_10
Басейн на покрива – една реализация в Алпите
24.12.2010
salfetka12
По-млади с маска от плацента
25.12.2010
Jazz5

Столичният джаз клуб Sofia Live club не на шега шокира гостите си. При това не с коктейли и нощни програми, а… с интериора на тоалетната.
Sofia Live club всъщност се помещава в едно добре познато на столичани място – някогашния кафе-театър в подлеза на НДК, който за няколко години се сдоби и с бурната слава на нощна дискотека. По желание на новите стопани старата зала трябва да се промени напълно, и то така, че да предлага възможно най-добрия инструментариум за организиране на атрактивни нощни партита с жива музика и по-специално джаз.


„Водещата идея бе да създам луксозен декор, без стилова конкретика, който да е модерен, но и да намигва за ретро, като работя с един основен цвят – черното. Не биваше да допускам обаче интериорът да е монохромен, равен и безличен. Трябваше да е динамичен, на места шокиращ, забавен, любопитен или пък да предразполага към отпускане и пълно изчезване от реалността”, разказва архитектът и дизайнерът Иван Александров, автор на интериорния проект.
Сред множеството интериорни провокации, с които Иван Алескандров напълно преобразява познатата зала, превръщайки я в елитарно и ултрамодерно място, видимо се откроява… тоалетната.

Екстравагантна и създадена, за да шокира, WC зоната прави впечатление още при влизането в заведението. Тя се намира на територията на театрално обзаведеното преддверие към залата и обществените умивалници са позиционирани фронтално срещу гардероба. Наистина няма как да останат незабелязани.
Мъжката и женската част на тоалетната са огледално обзаведени по кътове както следва: в близост до изхода са умивалниците, после следват писоарите и в дъното са затворените боксове с тоалетни чинии.  Да, не сте разбрали погрешно.


И в женската тоалетна има писоари, специално създадени за дами.

Моделът е на Catalano, Италия, а в Sofia Live club писоарът прави своята европейска премиера.


Мивките също са на марката Catalano, Италия. Смесителите им са със сензори, така че водата потича само ако приближите ръка до чучура.


Всеки интериорен елемент – до най-дребния и незабележим детайл – е изпълнен по индивидуален проект специално за мястото. Плотовете и лампериите са от фурнирован MDF ваксан и състарен по специален начин. Смесителите в преддверието са на Fantini, Италия, а подовата керамика е от колекция на дизайнерската фабрика Rex.

текст Антоанета Салфидж

снимки Асен Балабанов


Вашият коментар