“Идеал Стандарт” с грижа за водната ефективност

Upi12
Един ден в спа-център UPI
08.12.2010
novello-s-love-project-a-singular-sinuously-shaped-bathroom-statement-large
Любовният проект на Novello
10.12.2010
Енергийна ефективност в банята от "Идеал Стандард"

„Идеал Стандарт Интернешънъл” подкрепи проекта “Воден булевард на изкуствата и занаятите”.

Компанията има изключително отговорно отношение към опазването на околната среда.

Продуктите за баня на марката са не само с модерен дизайн и високо качество, но и напълно в духа на новите „зелени” идеи. Въпрос на лична отговорност е да полагаме грижи за опазването на околната среда, да пазим природата, да пестим вода, а и да намалим сметките си за плащане.
Днес използваме около 55% повече вода, отколкото сме използвали преди 25 години. Това е чиста питейна вода, 63% от която изтичат в канала. С всяко натискане на бутона на тоалетното казанче ние черпим от този най-ценен ресурс.

Като истински отговорна към обществото компания „Идеал Стандарт Интернешънъл” създава интелигентни продукти, които пестят водата, без да лишават потребителя от удоволствие, задоволявайки напълно неговите нужди. Говорим за водна ефективност на съвременното домакинство, когато консумацията на питейна вода не надвишава 125 литра на човек на ден. Това означава хората съзнателно да търсят начини да ограничават потреблението на вода. Още в процеса на купуване на оборудване за баня „водният калкулатор” в съзнанието на купувача трябва да сработва и той да се насочва към избор на най-икономичните продукти. Така би облекчил собствената си сметка и би проявил отговорност към глобалните проблеми на човечеството.

Намален разход на вода при измиване на тоалетната чиния. Тоалетните казанчета за WC комплекти с марка Vidima или с марка Ideal Standard работят перфектно с по-малко вода. Драстично се намалява разходът на вода, ако се използва двойният бутон на изплакващия механизъм, даващ възможност за използване на 6 л или 3 л. Най-съвременният и иновативен модел WC с марка Vidima – V-Style, е с още по-намален обем – 4.5 л и 2.5 л, което представлява една значителна икономия на вода във времето.
Намален разход на вода при използване на смесителя. Ideаl Standard е компанията, която първа внедри керамичния диск като уплътнителен елемент в смесителите и сложи край на течовете от чешмата.

Съвременните смесители Ideal Standard и по-голямата част от моделите Vidima са с усъвършенстван керамичен затварящ механизъм с CLICK система, която пести вода до 50%, контролира температурата и увеличава работната зона на ръкохватката.
При нормално налягане 3 атм. максималният дебит на вода от смесителя е 12 литра/мин.
Намален разход на вода от душа. Душовете на Ideal Standard и Vidima ограничават потреблението на вода до 8 л/мин. Това означава, че колкото и продължително да е къпането, колкото и високо да е налягането на водата, разходът няма да надвишава това ограничение. Благодарение на различните функции и струи потребителят получава своята доза комфорт, без да страда от ограничението.

Намален разход на вода при използване на вана. Ideal Standard ограничава разхода на вода чрез проектиране на вани с намален обем. Вместо обичайните 190 литра съвременните вани се предлагат с обем до 116 литра. Това става възможно благодарение на интелигентно решение със стеснена зона в областта на краката и с ергономична форма в зоната на гърба.
Макар думата ограничение да присъства доста често в темата, тя съвсем не е подходяща по отношение на функцията, перфектното изпълнение и максималното удоволствие, което хората получават с продуктите Ideal Standard и Vidima. Философията на компанията е да осигурява качествени продукти, произведени при безопасни условия на труд и запазване на красивата природа на Севлиево и региона.

Вашият коментар