Atomic Spa Suisse в Милано е най-атрактивният СПА център за 2010г.

Пенка Станчева, архитект
ПОСТ СКРИПТУМ – проектиране и интериор
19.12.2010
sok
Пет мита за здравословното хранене
20.12.2010
atomicspa2

В престижната годишна класация за Beauty, Spa, Fitness на списание InteriorDesign най-атрактивният СПА център за 2010 година е Atomic Spa Suisse в Милано. Уникалното съоръжение е част от новия
хотел Boscolo Exedra в Милано, а негов автор е архитекта Симоне Мичели, който
наскоро взриви архитектурната общност, безпардонно обявявайки себе си за „архитектурен герой“.
В  екстравагантно оформеното пространство на спа-центъра има две масажни кабини, сауна, турска баня, голям плувен басейн с дюзи за хидромасаж и разбира се – зона за релакс.

Флуидните атомични форми посрещат гостите още при рецепцията. Самата тя е изработена от полирано бяло дърво, което отразява светлината на разноцветни светодиоди, монтирани в стената зад нея. В ляво от рецепцията има стъклена стена,която прегражда погледа към басейна с дизайнерските отпечатъците на надписи, изразяващи функциите на мястото.От тавана на приемната „висят“ все едно, че всеки момент ще капнат, няколко огледални мехура. Те всъщност са полусфери,изработени от пластмаса и покрити с хром. Металните мехури са лайтмотива, който свързва дизайнерския сюжет във всички зони на СПА-центъра.

Най-впечатляващата част от интериора е зоната около басейна. Голяма конструкция от експандиран полипропилен създава илюзията за таван, оформен от сплетените корони на гигантски дървета. Облите форми на пещерния таван са осеяни със стотици огледални мехурчета, детайл, който повтаря прототипа от рецепцията.
Басейнът, е облицован с бяла перлена мозайка и е осветен с цветно светодиодно осветление така че отраженията на огледалните мехури във водата правят обстановката още по абстрактна, приказна и нереална. Около басейна са организирани четири душ-кабини с топла и студена вода, функцията на които е обозначена с цвета на светодиодното осветление – червено за топлите душове и синьо за студените.

Вашият коментар