Berndorf Bäderbau стъпи на Кавказ

Honey3
Масажът с мед –подхранва, лекува и разкрасява
17.12.2010
logo_woodland
Уудленд ООД – Woodland
18.12.2010
berndorf_Krol-Kazimierz-Hot

След поредица от големи международни проекти Berndorf Bäderbau, компанията произвеждаща басейни от благородна стомана, подписа договор за първия си проект в Кавказ. През 2011 година в Баку, столицата на Азербайджан, стартира строежа на огромен модерен увеселителен комплекс, най-големият в региона.

“Новият Дубай” на източния край на Европа, така наричат в последно време Баку. Със своите два милиона жители столицата на Азербайджан и прилежащите й провинции е най-гъсто населената област в целия Кавказ. Разположеният на Каспийско море град обаче не е само важен транспортен възел и икономически и културен център, но и връзка на няколко нефтопровода.От 2006 г., когато  държавата предприе активна политика за превръщането на петрола и газта в долари, богатата кавказка република само за четири години се превърна във важен участък за пътя на черното злато към Европа. През Баку минават тръбите до грузинската столица Тбилиси, до Джейхан на Средиземно море в Турция, откъдето се изпомпва директно до западните пазари.
За няколко години градът изцяло се преобрази. Появиха се много луксозни хотели и модерни сгради, част от които са представителства на водещи световни компании, а инфраструктурата на страната е на път изцяло да се промени.
“Дубай на Каспийско море”, този израз е вече нарицателен за двумилионния град Баку, а над осем милиона жители на Азербайджан са обнадеждени, че природните ресурси на държавата им наистина ще им донесат благоденствие и по-добро бъдеще.

Berndorf Bäderbau, водещата компания за басейни от благородна стомана, също стартира проект в Азербайджан. Той се намира в един прекрасен планински район в така наречените планини Шахдаг, в близост до Баку и представлява луксозен хотелски комплекс „Baku Shahdag Resort“, най-големият в Азербайджан. Площта му е около 2000 хектара и ще бъде изграден в 4 фази като част от курорт за около 10 000 гости на ден.
Berndorf Bäderbau отговаря за проекта и строителството на голям басейн от благородна стомана с множество съпътстващи атракционни зони. Закритият басейн ще е с площ от 94 м² и ще е оборудван с подводни масажни дюзи, душ тип водопади модерно LED осветление.

Berndorf Bäderbau вече има сериозен десетилетен опит в проектирането и строителството на спортни и увеселителни обществени плувни центрове. Посетителите на района ще трябва обаче малко да почакат.

Луксозният курорт е планиран да бъде завършен в края на 2011 година.


Вашият коментар