BERNDORF Baederbau

ПАМ Консулт
18.12.2010
САНТЕ – БГ
19.12.2010
logo_berndorf
Berndorf Baederbau е предприятие на Berndorf AG и е част от технологичната група на концерна. През 1843 предприятието е основано като „k.k. private Metallwarenfabrik“ от предприемачите Круп и Александър Шьолер.
Предприятието става известно благодарение на първата в света индустриална изработка на прибори за храна и успява да преживее двете световни войни, както и най-различни преструктурирания.
През 1987/88 предприятието се отделя от“Vereinigten Metallwerken Ranshofen – Berndorf AG” и в последствие е приватизирано чрез Management Buyout.
Това преструктуриране води до появата на Berndorf AG под ръководството на Маг. Норберт Цимерман.

Berndorf AG и всяко от неговите дъщерни предприятия днес са представени като самостоятелни предприятия в индустрията на инвестиционни стоки, действащи на местно и международно ниво. Основните акценти в дейността са стоманопреработвателната индустрия и нейните браншове.

Берндорф Бедербау е водещ производител на басейни и водни съоръжения от 1960 насам. През първото десетилетие всички басейни на фирмата са произвеждани от алуминий. В началото на 70-те години развитието на продуктите води до индустриалното прилагане и използване на басейни от благородна стомана.

Над 5.000 басейна в най-разнообразни големини и форми са построени от предприятието в цяла Европа. Басейнът от неръждаема благородна стомана се утвърждава, особено при строежа на обществени съоръжения, благодарение на възможността за гъвкаво оформление, както и на прекрасните технически и визуални качества. От скоро, все повече и повече частни клиенти и хотелски вериги се убеждават в предимствата и качествата на басейните от благородна стомана.

Позицията на пазарен лидер е постигната чрез перфектни, модерни технически решения и методи за обработка, както и благодарение на мотивираните работници на фирмата, поставящи желанията на клиента на първо място. Мениджмънтът на предприятието, както и продукционните съоръжения на Берндорф Бедербау са разположени в южна Австрия, в Берндорф, където се помещава и централата на концерна.

В момента, групата Berndorf Baderbau има годишен оборот от над 40 милиона евро.

Представителство в България
1000 София
ул. „Иван Денкоглу“ 38, ет.2, ап.5
тел. 02/98 48 950
моб. 0878 82 72 76
факс: 02/98 48 951

e-mail:office@berndorf-baederbau.bg

www.berndorf-baederbau.bg

Вашият коментар