Баня за медитация

Iceberg2
Ски & СПА Хотел Айсберг, Боровец
07.01.2011
methasense5
Време за медитация в йога студио Mettasense
08.01.2011
roca1

Всеки си има свой ритуал за отпускане в банята. Някой обича да чете книги и вестници, друг слуша музика, трети може би играе голф.

Има обаче и хора, за които банята е идеално място за медитация.

Точно за тях дизайнерът Рустам Исанчурин създаде дизайн за баня, която притежава всички условия за медитация.Тоалетната и банята са едно от малкото места в този безумен свят, където човек може истински да се отпусне, да бъде сам със себе си и да се отдаде на релаксиращи дейности. Много хора точно в банята четат любимите си книги. Има и хора, които влизат в тоалетната с портативните си джаджи за игра. Има още много начини за отпускане в банята. Не случайно процесът, който изисква няколко минути, може да трае цели часове.

Ето и тази баня, чийто дизайн е разработен от Рустам Исанчурин. В нея може да си прекарате цели часове и дори престоят ви ще е здравословен. Банята е специално създадена за медитация. Изработена е по подобие на японска каменна градина. В тази баня, както и в класическата каменна градина има 15 камъка, разположени в определен порядък.
В ролята на камъни тук влизат и елементите от интериора – умивалник, тоалетна, душ и цялото останало оборудване.

Около тях са направени специални кръгове от керамични плочки. Разбира се не от всяка гледна точка могат да се видят всички камъни. За подсилване на ефекта в интериора се включват и огледалата с различни форми и размери.

В тази баня има всичко необходимо за медитация. И всеки посетител може да се опита да остане за по-дълго време и да подреди своите мисли и чувства.


Само че през това време другите членове от семейството ще се наложи да изчакат процеса на медитация и да се стискат пред тоалетната.Е, предполага се все пак, че в дом с такава баня, няма как да не е предвидена поне още една тоалетна.

1 Comment

  1. lilia казва:

    ЕЕЕхххххааааа,

Вашият коментар