Водородно зарядно за батерии

NoseBuddySpoon
Каничка за промиване на носа
08.01.2011
streets-of-monaco-yacht-1
“Улиците на Монако” е новата суперяхта
09.01.2011
hydrostick-5

Водородните източници на енергия все още нямат масова популярност поради една основна причина – просто на пазара липсват зарядни устройства за чист водород.Така беше досега.


Компанията Horizon вече успешно се справи с този проблем и създаде зарядното устройство Hydrofill, което изработва енергия като преработва водорода от обикновената вода.

Няма по-естествен и екологично чист процес на Земята от съединението на водорода с кислорода и образуването на вода. Този процес  всъщност е свързан с отделянето на енергия, която би следвало да се използва за нуждите на човечеството.На този етап все още е доста трудно да се внедри този процес в промишлени мащаби. На битово ниво обаче резултатите вече са налице.

Водородното зарядно Hydrofill представлява настолно устройство със специални сменями филтри с течен водород.


Този водород се съединява с кислорода от контейнер с вода.


Отделя се енергия, която захранва акумулаторната батерия, включена към Hydrofill.Един такъв сменящ се филтър притежава около 12 киловатчаса енергия, което приблизително съответства на 10 пълни заряда на  батерия АА.

Няколко такива филтъра ще се продават в комплекта Hydrofill. След изразходването им единични бройки ще могат да се купуват директно от сайта на компанията.


Вече стартира продажбата на първото фенерче Horizon MiniPak на цена 99 щатски долара.


Самото зарядно ще се пусне в продажба в края на 2011 година и ще струва 500 долара.

1 Comment

  1. lilia казва:

    Познанията ми са слаби, но това като че ще издържи доста време като такова

Вашият коментар