Италиански дизайн в помощ на български деца

bathtubs_10
Креативен дизайн за ваната
13.01.2011
Denver-04
Мозаичният свят на SICIS
15.01.2011
Italian_design1

2011 ще е година на италианския дизайн в България – обявиха в Каза Сицилия, представителството на регион Сицилия в София.За целта е сформиран обществен комитет, чийто дейности се подкрепят от  Италианската Търговска камара в България, Конфиндустрия България (Камара на италианските предприемачи) с партньорството на редица неправителствени организации – Камара на Архитектите в България, Камара на инженерите за инвестиционно проектиране и други.

Вана от кристално стъкло на Novellini

Поредицата от събития ще се проведат  под мотото „Да освободим италианския дизайн в помощ на нуждаещите се български деца” и ще бъдат посветени на каузата да се даде  възможност за развитие на децата от домове без родителски грижи. Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и така ще стане част от съвместните дейности на България и Италия, които през 2019 година трябва да излъчат по един град от държава, която да носи званието Културна столица на Европа.

Годината на италианския дизайн в България ще стартира с благотворителен търг на експонати и образци на италианския дизайн, намиращи се в най- известните музеи за съвременно изкуство в света. Тези дизайнерски предмети ще бъдат представени в киноцентър Бояна под формата на интригуваща експозиция, проектирана от италианския архитект Антонело Рубиньо. На 21 януари в Киноцентъра ще се състои официална гала вечер с благотворителен търг. Датата е специално подбрана.

В деня на родилната помощ, когато се ражда нов живот, организаторите  ще осигурят средства за подпомагане и развитие на творческите способности на изоставените деца.

ZanotaВ благотворителната изложба са включени предмети от най-висок дизайнерски клас на прочути марки като Flos, Bisazza, Chelini, Catalano, Gessi, Zonta, VG New Trend, Novellini, Driade, Kartell. Дизайнери на изделията са автори като Акиле е Пиер Джакомо Кастилиони, Марсел Вандерс, Юрген Майер, Матио Тун, Антонио родригез, Просперо Разуло, Лудовика и Роберто Паломба, Патрисия Уркиола.

Вашият коментар