Каква вода не трябва да пием?

drink-water_2
Признаци на жаждата
13.03.2011
Dete_voda
Сравнителен тест на Български минерални води
13.03.2011
StressReliefBoraBoraFrenc_E

Газираните напитки са изключително вредни.

В никакък случай да не се употребяват от деца

1.    Газираната вода. Водата се газира, за да се удължи срока й на годност. Въглеродният диоксид увеличава киселинността на течностите в организма. При по-продължителна употреба води до киселинност и на кръвта.

2.Газираните напитки (Спрайт, Кока Кола, Пепси-кола, Фанта, лимонада), не е желателно да се пият.


Газираните напитки са с много висока киселинност (рН 2,5). Тяхната употреба води до рязко повишаване киселинността на кръвта и до унищожаване на електроцитите. В съдържанието им има изключително вредни за здравето компоненти: лимонена киселина, изкуствени подобрители, подсладители, жаждоувеличители, аскорбинова киселина. Децата в никакъв случай не трябва да пият подобни напитки.

3. Сокове – соковете, които се продават в магазина, много рядко наистина са натурални.

Обикновено те съдържат консерванта лимонена киселина, която не  не е особено полезна за здравето.

4. Минерализираната вода.

Постояннана употреба на една и също минерализирана вода не е препоръчително.  Тя притежава лечебни и терапевтични качества и трябва да употребява под конкретен график по рецепта на лекар, съобразен с конкретна диагноза.

5. Вода, разделена на “жива” и “мъртва” (киселини и основи) по метода на електролиза също не е препоръчителна за пиене.

Свойствата на такава вода се променят много рязко и е изключително трудно да се поддържа концентрацията. Такава вода може дори да разруши клетките на организма.

6. Препоръчително е да се избягват сладките напитки.

Захарта дехидратира клетките на жизненоважни органи: черния дроб, мозъка, блокира ензимите, създава благоприятна среда за бактериите, подобрява растежа на гъбичките.  Всичко това вреди на организма.

7. Не е желателно продължително време да се употребяват ароматизирани напитки

като плодов чай например.

Вкусът на зрели плодове обикновено се постига чрез добавяне на химически и ароматни есенции, които са опасни за здравето.

8. Прекалената употреба на разтворимо кафе също е опасна.

Гранулираните напитки нямат нищо общо с природните зърна на  кафето и съдържат големи количества химически добавки, още повече че кафето има силна кисела реакция, особено комбинаицята кафе и захар.

9. Водата от чешмата.

Тя съдържа голямо количество хлор. Хлорът убива всичко живо, вкючително и клетките на имунната защита и полезните бактерии. Дори и при кипене хлорът не се унищожава, а създава неразтворимо съединение, не по-малко токсично за организма.

10. Вода от неизследвани източници,

артезиански кладенци, извори, сондажи, др.  Всеки източник може да се намира на същия водоносен хоризонт като заровените, гробища с токсичен боклук или до хранилища със силноотровни за организма продукти.

11. Вода от реки и езера:

непреварената вода почти винаги съдържа голям брой бактерии, гъбички и други микроорганизми.

12. Вода от филтъра с изтекъл срок на годност.

Патронни филтри, които са най-популярни за употреба в домашни условия, имат определен срок на годност, който се определя от количеството вода, пречистено през филтъра. След като срока на годност изтече, филтъръ става източник на замърсяване на водата. Тези филтри не са в състояние да уловят хлора.

13. Вода, пречистена с филтър с йоден пълнител.

Йодът е биологично активно вещество, което променя обмяната на веществата. При продължително използване, може да предизвика нарушение работата  на жлезите с вътрешна секреция.

14. Намагнитизирана вода.

Тя притежава изменени свойства. Тя е с повишена разтворимост. Продължителната й употреба води до нарушаване на минералната обмяна в организма.

15. Дестилирана вода – продължителната й употреба може да доведе до даминерализация на организма.

16.  Бирата, оказва се, също не е полезна. Алкохолът, дори в малки дози, уврежда черния дроб, бъбреците, и води до загуба на мозъчни неврони.Особено опасна е бирата за деца и юноши.

17. Не е желателно дълго време да се използва „сребърна вода“, получена с помощта на  уред. Заради  антибактериалните си свойства може да доведе до потискане на полезната чревна микрофлора.

Източник: odnavoda.ru

Вашият коментар