Учреди се Национален воден съвет

voda_krasi19
Празник на водата в Университета
24.03.2011
Празникът на водата в Университета
24.03.2011

1200 х 900 х 2150 мм Спецификации 1. Алуминиев профил в сатен 2. Акрилно душ корито 3. 6мм темперирано стъкло Основна функция и устройство 10- хидромасажни дюзи, парогенератор, компютърен контролен панел, радио, опция телефон, аларма, основен душ, подвижен душ, основно осветление от тавана, декоративно осветление от панела, вентилатор, смесител, място за сядане, поставка, дозатор

Ива Дойчинова, член на Съвета, бе водещ на събитието

В навечерието на Световния ден на водата тържествено беше обявено учредяването на фондация Български национален воден съвет. Събитието се проведе в елегантния джаз-клуб „Студио 5” в НДК.


Присъстваха имена от диетологията като проф. Донка Байкова, доц. Даниела Попова, проф. Светослав Ханджиев, както и известната режисьорка Иглика Трифонова, актрисата Йоана Буковска, музикантите Хилда Казасян и Искрен Пецов и много други общественици и представители на организации, подкрепящи водната идея. Сдружение „Аз обичам водата“

подкрепя новата водна организация и заявява готовност за сътрудничество в дейностите, свързани с вода.

Първи от компаниите в бранша откликнаха от „Девин” и споделиха, че подкрепят Водния съвет, не за да лансират своята марка, а защото са дълбоко убедени, че хората трябва да пият повече вода, независимо дали минерална или изворна, бутилирана или чешмяна.Иван Стамболов, председател

През цялото време звучеше джаз на живо в изпълнение на роял и саксофон. Сред гостите бяха забелязани също кметът на Лозенец Прошко Прошков, Добромир Симидчиев от „Софийска вода” и Юлия Берберян. Тя пожела на добър час на Водния съвет, но го посъветва да обърне повече внимание и на екологичните измерения на темата за водата.

Както обясниха от съвета, той е неправителствена организация, строго фокусирана върху опазването на човешкото здраве и подобряването на дееспособността и качеството на живот чрез правилна хидратация на организма.


Изследвания в много страни по света показват, че хората често пият до пет, шест и повече пъти по-малко вода, отколкото е необходимо на организма им. В дехидратацията се крият причините за много здравословни и дори емоционални проблеми. Достатъчно е да направим нещо толкова просто, като да пием вода, за да се предпазим от много болести, да повишим тонуса си, да поддържаме тялото си красиво и да бъдем по-дееспособни, а оттам и по-успели и по-богати.

Заедно с Водния съвет стартира и неговият интернет сайт, където ще се публикуват интересни материали за водата, ще се допълват имената на членовете на съвета и ще се предоставя полезна информация за сваляне. Пак там можете да намерите и калкулатор на хидратацията, с чиято помощ всеки лесно и бързо изчислява какво количество вода приема ежедневно и какво количество му е необходимо за да е здрав и да се чувства добре. Адресът на сайта е nwcb.eu.

Вашият коментар