Учреди се Национален Воден Съвет

Нарисувана вода
21.03.2011
voda_krasi19
Празник на водата в Университета
24.03.2011
Ива Дойчинова, член на Съвета, беше водеща на събитието

Ива Дойчинова, член на Съвета, беше водеща на събитието

Ива Дойчинова, член на Съвета, беше водеща на събитието

В навечерието на Световния ден на водата тържествено беше обявено учредяването на фондация Български национален воден съвет. Събитието се проведе в елегантния джаз-клуб „Студио 5” в НДК.


Присъстваха имена от диетологията като проф. Донка Байкова, доц. Даниела Попова, проф. Светослав Ханджиев, както и известната режисьорка Иглика Трифонова, актрисата Йоана Буковска, музикантите Хилда Казасян и Искрен Пецов и много други общественици и представители на организации, подкрепящи водната идея.

Първи от компаниите в бранша откликнаха от „Девин” и споделиха, че подкрепят Водния съвет, не за да лансират своята марка, а защото са дълбоко убедени, че хората трябва да пият повече вода, независимо дали минерална или изворна, бутилирана или чешмяна.През цялото време звучеше джаз на живо в изпълнение на роял и саксофон. Сред гостите бяха забелязани също кметът на Лозенец Прошко Прошков, Добромир Симидчиев от „Софийска вода” и Юлия Берберян. Тя пожела на добър час на Водния съвет, но го посъветва да обърне повече внимание и на екологичните измерения на темата за водата.

Иван Стамболов, председател

Както обясниха от съвета, той е неправителствена организация, строго фокусирана върху опазването на човешкото здраве и подобряването на дееспособността и качеството на живот чрез правилна хидратация на организма.


Изследвания в много страни по света показват, че хората често пият до пет, шест и повече пъти по-малко вода, отколкото е необходимо на организма им.

В дехидратацията се крият причините за много здравословни и дори емоционални проблеми. Достатъчно е да направим нещо толкова просто, като да пием вода, за да се предпазим от много болести, да повишим тонуса си, да поддържаме тялото си красиво и да бъдем по-дееспособни, а оттам и по-успели и по-богати.
Заедно с Водния съвет стартира и неговият интернет сайт, където ще се публикуват интересни материали за водата, ще се допълват имената на членовете на съвета и ще се предоставя полезна информация за сваляне. Пак там можете да намерите и калкулатор на хидратацията, с чиято помощ всеки лесно и бързо изчислява какво количество вода приема ежедневно и какво количество му е необходимо за да е здрав и да се чувства добре. Адресът на сайта е nwcb.eu.

Вашият коментар