Аксесоарите за баня да се скрият в стената

къща за гости "Маги", Павел баня
Къща за гости Маги Павел Баня
14.04.2011
Натюрморти след цунамито в Япония
14.04.2011
Vola_01

предлага VOLA


VOLA, водеща датска компания, специализирана в дизайн и производство на аксесоари за баня, представи на ISH’11 новаторска концепция за мястото на помощното оборудване в банята.


Кръглата серия (Round Series) дава напълно ново модулно решение за позициониране на коша за отпадъци и санитарната хартия.


Те представляват  цилиндри с отвори и метални рингове, които се вграждат в стената на желаната височина. Могат лесно да се отварят – с пръст, лакът или коляно.

Заради практичния си финиш цветът им лесно може да се комбинира или да повтори този на стената и така в затворено положение те съвсем да изчезнат от погледа.

Идеята за скриване на техническите елементи в стената е на самия основател на  VOLA
Вернер Oваргард, която се разработва и в последните решения на марката.   Кръгът като геометрична форма е ключов елемент от дизайна VOLA, който достига нови измерения с Кръглата серия.  Аксесоарите завършват с  външен пръстен от полиран хром или неръждаема стомана в комбинация с фронтове в бяло или черно. За по-големи проекти могат да се разработят специални цветове.  Предвижда се системата да се разработи с приложение за фасади.

Кръглата серия е проектирана от aarhus arkitekterne A/S с офис в Копенхаген.


Вашият коментар