Ангелина Димитрова от „Аргания Стайл” е победител в националния конкурс „SPA масаж”2011

Д-р Ангелова: Спешно се нуждаем от държавна СПА стратегия
06.04.2011
hisar17
Хисаря – перла в огърлицата на Средногорието
07.04.2011
spa_masaj2

За трета поредна година в рамките на националното изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA и Wellness – ARENA PROFESSIONAL се проведе конкурс по „SPA масаж”.


13 масажисти от 9 града в страната се състезаваха за престижното 1-во място.Индонезийски и бамбуков масаж, терапия със свещи, диаментена и еуфорична терапиии, както и ритуала “Българско сияние” с продукти от серията Българско кисело мляко на Lidera Group , бяха едни от най-атрактивните демонстрации, които участниците представиха по време на 40 минутната си волна програма. Те разполагаха и с 10 минути, за да демонстрират задължителна техника от класическия масаж.

Председател на журито на конкурса бе проф. Желев, а членове д-р Пламен Труканов, Ефросина Левонян, Милчо Войников, Илиана Ценова и Ценка Пантева.

Докато журито обобщаваше своите оценки, публиката наблюдаваше готуващите демонстрации: масаж  на четири ръце, изпълнен от Хрета Аспарухова и Любомир Петров и ритуалът “Родопско пречистване”, осъществен под звуците на гайда от масажистите на студио “Надин” Вася Езеклиева, Надин Николова, Захари Димитрав и Цветелин Христов.


Пет часа след началото на състезанието по „SPA масаж”, бе излъчен победителят –

Ангелина Димитрова от студио „Аргания Стайл”, София,

която демонстрира терапия „Аргания Стайл” и според председателя на журито „най-добре представи техниката на класическия масаж”.


Голямата награда – професионална преносима масажна кушетка от най-новата линия на Habys, Полша бе връчена от Славина Христанова, управител на Spa Realia, главен спонсор на конкурса. Цветелина Маймарова, управител на Lidera Group предостави комплект професионални продукти EcoSpa от серията Българско Кисело Мляко. Ваучер на стойност от 500 лв. връчи г-жа Красимира Краева, организатор на изложението Arena Professional. Победителят получи и годишен абонамент за списание за салони и SPA центрове ARENA of BEAUTY.

В рамките на Третия национелан конкурс „SPA масаж”2011 за първи път и публиката имаше възможност даде своя вот за предпочитан терапевт или най-харесвана масажна процедура. Любимец на публиката стана Вася Езеклиева от студио “Надин” с атрактивната си антистрес терапия “Целувка от природата”. Тя получи чанта с козметика за тяло от етерични и растителни масла на българската марка Natural Cosmetic.

Наградата на списание “Баня&Spa”, съорганизатор на конкурса „SPA масаж”2011 спечели Димка Милушева от Спа хотел Двореца, Велинград. Наградената терапия се нарича “Българско сияние” и се изпълнява  с млечна закваска и млечни протеини в комбинация с мофилизираната бактерия lactobacillus bulgaricus.  

На конкурсът миналата година, организаторите поставиха началото на инициатива в подкрепа на медицинския колеж „Й. Филаретова”. Студентите от специалността „Масажист с увредено зрение“ направиха демонстрация на уменията си под ръководството на своя преподавател Даниела Манова. Кампанията се организира съвместно със списание за салони и СПА центрове Arena of Beauty, “Лайънс клуб София Витоша” с президент Весела Вацева и Стефан Шарлопов, председател на Българския съюз по балнеология и SPA туризъм (BUBSPA). Освен подпомогагане инициативата цели и социализиране на незрящите масажисти от медицинския колеж. Стефан Шарлопов беше специален гост на конкурса и както сам обясни пред публиката, той ще даде  възможност на младите незрящи специалисти да започнат работа в някои от SPA центровете на BUBSPA, като издаде, че вече е готов да покани двама от демонстрантите.
Организаторите на Националния конкурс „SPA масаж 2011”  обещаха да разширят географски състезанието и да го превърнат в Балканскo.

Вашият коментар