ВОДАТА Е ЖИВА И ИМА АУРА

004_01657_00
Новата колекция The Gap на Roca вече и в обновения шоурум Експо Баня София
20.04.2011
Dete_voda
500 млн. китайци пият замърсена вода
21.04.2011

За науката все още е загадка как неживата материя се е преобразувала в жива. Но все по-често се налага мнението, че това се дължи на водата, чиито свойства все още се проучват. Един от учените, заел се с тази задача, е д-р Игнат Игнатов, биофизик, с 10 издадени книги у нас, в Германия и Русия. Автор е на десетки статии, като вниманието му е приковано именно върху изследването на спектъра на водата и зараждането на живата материя. Той е създател на методика за електричната аура на капки, хора, листа. Заради изследванията си върху биоенергията на водата отскоро е член и на Български национален воден съвет.


„Когато става дума за възникването на живота, не можем да пренебрегнем ползата на водата за човека, казва докторът. -Тя не е само Н20, а усъвършенствана апаратура, която има още да се изследва. Част от експериментите си правя в Тетевен, където открих Научноизследователския център по медицинска биофизика. А с кмета Николай Павлов организираме дни на планинската вода и лечебния туризъм, които са в началото на юни.“


Според Игнат Игнатов недооценяваме уникалните минерални и планински извори. Едните са ценни със съдържанието си на калций и натрий, полезни за нервната система. Другите пък са богати на желязо и затова имат антиоксидантен ефект. Ето защо задължителната дневна дажба за човек е по половин литър минерална и планинска вода, за да може да се усвоят всички елементи. Това е и оптималното количество. Има теории, които задължават да пием по 2-3 литра, но според доктора това зависи от нуждите на организма, от физическото натоварване, климата. Ако някои се затрудняват да смесват пропорциите, то нека да редуват месец минерална, месец планинска или трапезна вода.


„Ако в дестилираната се смесят всички елементи от минералната, няма да се получи полезна вода, смята ученият. – Това значи, че тя има нещо, което носи информация за живота. Това е и моето най-голямо постижение за миналата година, представено на конгрес в Хановер – по-вероятно е не в морската, а в минералната да се е зародил животът. Магмата, която я затопля, поддържа жизнените структури. Планинската е възникнала по-късно. Но и при двете има жизнена енергия – всяка свети със своя аура, която съм установил по метода на Кирлиан /снимане на биофизично поле/.“


Игнат е сред тримата най-сериозни изследователи в света на този метод. Най-добра за живота е тази вода, която взаимодейства с калция. Следва планинската, а после – чешмяната. Спектърът на първата показва, че молекулите й са с най-близък до живота състав. Най-богата е планинската вода от Девин, следвана от Хисар и Горна баня. „Наблюдавал съм как за кратко време изчезва екзема, но това не се отнася за всички от водите в Огняново, твърди докторът. А от Павел баня пък са полезни за гръбначния стълб.“


Много болести могат да се лекуват с пиене на енергийно заредена вода. Тя предава информацията, която носи, на клетките в организма. Това си има съвсем научно обяснение от гледна точка на квантовата физика, макар че в древността се е смятало за магия. Различните води имат свой химичен състав, което означава, че са и с различен био-спектър, със свой си енергиен заряд. Най-силен той е през пролетта, особено в планинската.

АКО ОКОЛО ВАС ПАДАТ ПРЕКРАСНИ СНЕЖИНКИ, ЗНАЧИ СТЕ ВЛЮБЕНИ

Д-р Игнатов повтаря и донякъде доразвива метода на друг учен – японеца Масаро Емото. Неговото голямо постижение е, че успява да покаже как положителната информация структурира красиви снежинки, а отрицателната – грозни. И още – там, където има болни, умиращи, дори може и да не се образуват снежинки. Любовта е друго нещо – тогава те са прекрасни.


Водата „помни“ физично или химично въздействие. Когато е подложена на различни въздействия, променя подреждането на молекулите си за определено време, сиреч запомня какво се е случило с нея -дали е стояла на слънце, или пък е била „облъчена“ с живителна енергия. Според учените тя притежава ред уникални свойства, които й позволяват да съхранява и разпространява информация под влияние на външни физични или химични фактори. Изводът е, че веднъж заредена с информация, тя може и да я предава на човека, който я пие.
Актуални днес са опитите със снежинки преди и след земетресение. Тогава спектърът им изчезва, а малко след това и тонусът на човек се срива. „Водата реагира преди бедствие, категоричен е биофизикът. Затова то може да бъде предсказано далеч преди апаратурното.“

НАЙ-ОПТИМАЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА – 20 ГРАДУСА

Биофизикът е на мнение, че всеки сам усеща кое за него е полезно. Водите минават през земни пластове, които носят в себе си информация за живота. Размразената и минералната съдържат 30-35 г на тон деутерий /по-тежкият изотоп на водорода/, а чешмяната -120-150. Този елемент се натрупва по клетъчните мембрани и води до стареене. Един от най-простите, но категорични опити е, че цвете, поливано с чешмяна, расте по-бавно от обливаното с планинска вода.
Ако разчитате само на водопровода, деутерия ще изчистите, като сипете вода в съд и го поставите във фризера. Дръжте, докато отгоре се образува 1 см лед. Отстранете го и знайте, че водата вече не е вредна. Дори шведски учени са установили, че тя е благоприятна за болни от диабет. През пролетта е по-добре да се пие изворна вода. Тогава и нейният спектър е по-активен. Не е без значение дали пием топла, или студена вода.

Знае се, че от ледената организмът губи енергия, докато я усвои. Затова оптималната температура е около двайсетина градуса. А всяка вода съхранявайте до плюс 10 градуса.

ПИЙТЕ СВЕТЕНА ВОДА

Ако сте негативно настроен и пиете от вода, към която после ще посегнат и други, и тях ще ги завладее същото настроение, предупреждава д-р Игнатов. А до това убеждение е стигнал след повече от 2000 лабораторни проби. Биофизикът е категоричен, че полезните свойства на светената или т. нар. сребърна вода, се дължат на антибактерицидно действие на метала. „При светената вода, особено на Йордановден, се засилва потокът на космически лъчи към Земята, казва той. – Дали е абсолютно така, тепърва ще проверя. Но вярвам, че думите, които се произнасят по време на осветяването, носят уникална информация и полза. Причината е в промяната на структурата на водата, благодарение на среброто и молитвените слова. Те носят мисловна информация и може да се каже, че водата чува, чувства, мисли. Светената е абсолютно полезна за пиене.“

СЪВЕТИ

Водата не трябва да стои в геопатогенна зона, която излъчва негативна информация. Най-лесно да разберем коя е тя, е като видим къде лягат котката или кучето. Ако растенията виреят някъде добре, значи това е мястото на водата. Добрата дума, позитивното настроение също влияят на водата. Често това показват инструктори в курсове по йога. Поставят 3 чашки с ориз и с вода. На едната говориш хубави неща, на другата се караш, направо я мразиш, а на третата не обръщаш внимание. В първата оризът покълва, във втората – почернява, а в третата си остава същият. Обичаната вода е добре да я пием, да си мием лицето с нея, да си поливаме цветята. Не е за препоръчване да се пие вода, която стои в стая /зала/ с много хора, защото всеки я облъчва с настроението си. Затова си носете шише от дома. Съхранявайте я в изолирано помещение – най-добре на балкона. Не позволявайте до водата да достигат електромагнитни излъчвания. Затова дръжте джиесема и компютъра далеч от нея. Смесвайте водите, за да не се натрупват токсини в организма. Учените не са привърженици на газираната, защото понижава жизнения тонус. По-добре да изберете вид, наситен с кислород.


Съдът не бива да е метален.

Не са верни слуховете, че стояла няколко дни вода в пластмасово шише в кола или чанта предизвиква рак на гърдата. Та нали всички експерименти се правят в пластмаса. И друго – как да е вярно, като се знае, че този материал не се разгражда с десетки години?! Да се разруши структурата му за седмици е просто нелепо. Ако в дома има напрежение, конфликти, това се натрупва и във водата.

Автор: Юлия ВЪЛКОВА

Източник: вестник „СЕДМИЧЕН ТРУД“

Вашият коментар