Душ с градина! 100% екологично

phytopurification1_E
Душ с градина! 100% екологично
23.04.2011
bathroomgadget_1
Забавни аксесоари за банята
23.04.2011

Радиатор HAND на марката Cordivari, Италия. Размери: H=120/51 500Watt. ЦЕНА НА РАЗПРОДАЖБА: 1552.00лв. Предлага магазин Diliana Design

Мечтали ли сте си някога за душ сред зелената тръстика? Дори и да не ви хрумвала подобна идея, вече можете да я взаимствате от японския дизайнер Юн Ясумото (Jun Yasumoto) като си отгледате съвсем натурална зеленина около душа в банята.


Вече все повече хора в света осъзнават, че водата е изключитерно ценен ресурс, без който човешкия живот е немислим.


В Африка, Арабия и Австралия отдавна всяка капка се брои. В Европа и САЩ водата засега е в достатъчно количество, но по прогнози на експертите, това също ще е до време.Рано или късно поколенията ще се сблъскат с проблема – липсата на вода. За решението на този прлоблем трябва да мислим сега, докато не е станало твърде късно.


Ето забележителното зелено предложение за пестене на водата, което ни предлага японския дизайнер Юн Ясумото (Jun Yasumoto). Той създава концепция за душ, свързан с неголяма зелена градинка, която се полива от използвваната за къпане вода. При това водата не само пои растенията, но се и саморециклира.


Тази система разбира се не е нова, доколкото този принцип е основополатащ за природния цикъл. Ясумото просто го е взаимства и приспособил към домашни условия.

В тази уникална баня наистина ще се чувствате все едно сте сред природата, в обкръжението на лиани, папур и тръстика. Тези същите растения са и като филтри, монтирани в тази система. В края на цикъла водата отново е прясна. Е, не става за пиене, но може да се използва за второстепенни цели, например за миене на съдове или за поливане на цветята.
Като резултат получаваме забалажителна икономия на вода и лична градина за душа, даряващ ни с чувството за къпане сред природата.

Вашият коментар