Липомасажът вае перфектно тяло

starosel5
По пътя на златото и виното до Старосел
07.04.2011
kolon_terapy
Чревна хидротерапия
08.04.2011
LPG_3

Освен че ликвидират излишните тлъстини, високотехнологичните уреди Cellu M6 Keymodule и LipoM6 на френската компания LPG стягат отпуснатите тъкани и моделират зоните, които искате да промените.

Не е честно, но е факт – мастните клетки никога не умират.
Дори напротив, разширяват се, размножават се и всичко това се случва със скорост, значително изпреварваща мокрите от литри пот усилия за стопяване на тлъстинките. Статистиката също е неумолима – бялата раса е най-ощетена от повсеместните настъпателни действия на целулита и масово страда от този бич на стройното тяло. За сравнение жълтата раса развива целулит в начални форми, а черната въобще не познава това явление, т.е. тази статия не е за хората от афроамерикански произход. За останалите ето още един отчайващ извод от проучване, огласено наскоро от Института по здраве и медицински проучвания в Тулуза, Франция: ЦЕЛУЛИТЪТ НЕ СЕ ПОВЛИЯВА НИТО ОТ ДИЕТИ, НИТО ОТ СПОРТ.

Но се страхува от липомасаж!


Това е технология, разработена на базата на дългогодишни научни експерименти от френската компания LPG, която е световен лидер в създаването на технологии за обработване на съединителната тъкан. Бавно, но с гарантиран успех липомасажът навлиза и в България. Колкото по-бързо го откриете, толкова по-скоро ще се радвате на идеално оформено тяло.

Какво представлява

Липомасажът е коренно различно решение на проблема с целулита и упоритите мазнини. Той стимулира тъканите по естествен път да реагират и да се справят сами с дълбоко вкопаните мазнини.
Името му вече ви е подсказало – наистина става въпрос за масаж. Извършва се с високотехнологична апаратура (Cellu M6 Keymodule и LipoM6), в която главното действащо лице е масажираща глава с две независимо въртящи се една от друга ролки. Те едновременно аспирират и разглаждат тъканите по зоните, върху които се движат. Така разбиват дълбоките мастни натрупвания и предизвикват липолиза (разграждане на мазнините) в ядрото на мастните клетки. В същото време стягат и тъканите, с което решават проблема с увисването на кожата след строга диета.

И още: изглаждат характерните за целулита „портокалови грапавини”, както и неравности от всякакво друго естество по контура на тялото. Засилват и обмяната на веществата.

Без скалпел, без глад и без пот липомасажът дава троен ефект:
– отслабване;
– стягане;
– моделиране.

И то точно в зоните, които искате да промените – ханш, бедра, талия или пък корем. Затова и самите процедури са известни още като „Зониране”.

Какво се случва

Преди да се подложи на същинската процедура, клиентът също минава предварителен етап на „зониране”. Първо, получава специално разработеното от LPG еластично боди за масаж, което е нещо като гарант на марката. Няма да го намерите по магазините – то е задължителен аксесоар, който може да се набави само от центровете, работещи с оригиналните LPG технологии.

Следва оценяване на състоянието на тялото от кръста надолу в изправено положение, а после и в легнало положение върху кушетката, която също е патент на LPG. Оборудвана е с ластични ленти за стягащи упражнения, които се извършват по време на масажа. Операторът извършва втора оценка на тялото, като палпира и очертава с флумастер тлъстинките, които компрометират силуета.

Сега идва ред на 40-50 минути пълен релакс, през които по корема, ханша и бедрата се разхожда масажиращата глава на уреда, снабдена с двете непрекъснато въртящи се напред-назад, навън-навътре ролки. Те приятно пощипват, засмукват и разглаждат всичко по пътя си. Докато трае липомасажът, специалистът редува няколко програми в зависимост от целта на процедурата:

Скулптуриране – раздвижва и стимулира отстраняването на мастните отлагания при целулит, след бременност, брич, паласки, бирени коремчета. Програмата обаче чудодейства и при схващания, получени вследствие на физическо претоварване.

Моделиране – етап от масажа, който уплътнява тъканите и връща на кожата, а и на силуета като цяло младежки стегнат вид. Заради този си ефект липомасажът е подходящ още в подготвителната и постоперативната фаза при липосукция.

Разглаждане – изравнява видимо грапави зони.

От 6 до 12 сеанса е основният курс, препоръчван от специалистите. Видимият ефект настъпва след първите 6-8 процедури в зависимост от особеностите на индивидуалния метаболизъм. След това е добре веднъж-два пъти месечно да се правят поддържащи сеанси.

Полезни съвети

–    Добре е в продължение на половин час преди процедурата да се поема повече вода. Тъй като липомасажът ускорява лимфния ток, поетите течности улесняват впоследствие изхвърлянето на токсините и разградените мазнини.

–    Специалистите препоръчват процедурата да се комбинира с аеробно натоварване – поне половин час ходене или плуване след всеки масаж.

–    За да сте сигурни в желания от вас ефект, обърнете внимание дали при вашите процедури се използват оригиналните машини на LPG – Cellu M6 Keymodule или LipoM6.


Първата се използва за цяло тяло и освен естетично има и терапевтично приложение. Разполага с по-широка гама накрайници с различна големина, които могат да се използват за масаж на гърба, врата или ходилата. А втората е по-нова версия за липомасаж и обикновено се съсредоточава върху зонираната атака на мазнините. С нея може да се работят само корем, само бедра, само ханш и т. н.

www.sаntebg.com

Вашият коментар