Люковете на градската канализация да са и карта на града

Водата помни
23.04.2011
Секси филтър – защо не?
23.04.2011

Map-Hole, така се нарича почти гениалното хрумване на дизайнера Jiae Kwon, който предлага грозните и абсолютно нефункционални люкове на градската канализация да се превърнат в  практичен ориентир за гражданите и туристите в града.

Как напрактика ще се осъществи това ли?

Дизайнерът предлага на лицевата част на люка да се изпише информация, която съобщава за отстоянията на определени дестинации. Да се дават например минутите за ходене пеш или с градски транспорт, да се обозначават важни градски обекти и туристически забележителности.

Чисто технически, проектът наистина е уникален – прост и много икономичен.

Авторите на идеята дори предлагат вариант за спонсориране на проекта.  Люковете Map-Hole ще разполагат със специална зона за логата на спонсорите, които искат да обозначат върху универсалната градска карта разстоянието до своите търговски обекти или офиси.
Един от проблемите, с които е възможно да се сблъска този иначе изумително прост и идеен проект е факта, че повечето люкове на централната градска канализация се намират не на тротоарите, а на уличните платна.

Представете си само ситуация, в която група туристи се тълпят около шахтата насред столичен булевард в търсене на правилната посока!


Иначе идеята наистина е симпатична и практична, нали!

Вашият коментар