По пътя на златото и виното до Старосел

hisar7
Класическа балнеология и модерен СПА релакс в комплекс „ХИСАР”
07.04.2011
LPG_3
Липомасажът вае перфектно тяло
08.04.2011
starosel5Ако се опитвате да следвате пътя на най-голямото златно тракийско съкровище, което преди години бе открито в гробница в с. Старосел, ще се наложи неведнъж да обиколите света.

Ако искате да опитате от прочутото вино на траките, което векове преди Христа е прославяло региона, трябва просто да стигнете до винарски комплекс „Старосел”. Ще го намерите в подножието на станалия вече исторически хълм, на няколко километра преди самия култов център.


Комплексът е разгърнат на площ от 9 дка и включва хотелска част в характерен възрожденски стил, напомнящ български манастир, просторен вътрешен двор, ресторант с лятна градина, външен басейн, миниголф игрище, СПА център и уникална винарска изба.


Районът, в който е разположен комплексът, от векове е прочут с превъзходните си климатични условия за отглеждане на редки сортове вина. Комплекс „Старосел” неслучайно решава да продължи многовековната традиция и днес разполага с модерна винарна и дестилерия за ракия.


В подземията под двора на комплекса се намира и уникална дегустационна зала, направена като точно копие на винарната, открита в култовия храм. В нея всеки може да опита специалните сортове и резерви на избата.


Дегустационната зала вече нееднократно е била домакин на редица семейни и фирмени тържества.

Хотелският комплекс разполага с 2 апартамента, 4 студиа, 16 двойни стаи – общо 50 места.

СПА центърът все още е в процес на оборудване. Засега в него има парна баня, сауна, масажни стаи за винотерапия, фитнес. Предстои захранването на СПА центъра с минерална вода.


текст и снимки екип на сп. „Баня&spa”
Вашият коментар