Прозрачна/непрозрачна стена от стъкло

interior_selo5
Селски чар с шарени черги и басма
08.04.2011
Pavel_banja_kukeri5
Кукери разтресоха Павел баня по време на ХІV регионална туристическа борса “По пътя на слънцето”
09.04.2011
Interior_Tanja8


интериор арх. Таня Глебова

Вече има начин стената между банята и спалнята да е абсолютно прозрачна, така че двете зони да изглеждат визуално свързани, но и в определен момент преградата да е плътна и абсолютно непрозирна. Двойният ефект се постига с високотехнологичен стъклопакет, чиито прозрачност и цвят могат да се редуцират от контролно табло или с дистанционно.


Представяме ви едно забележително интериорно решение с иновационния мимикриращ материал, изпълнено у нас от арх. Таня Глебова.

Задачата е следната: до спалнята, която се намира на втория етаж на мезонет, трябва да се организира и баня. При това санитарното помещение трябва да е просторно и много комфортно.

Арх. Таня Глебова решава казуса, като разделя на две части иначе широката стая, преграждайки я със специалния стъклопакет на марката “Сен Гобен”. Интериорът на мократа зона е до голяма степен съобразен с факта, че банята се намира фронтално срещу семейното легло.


Обзавеждането е изключително елегантно и от най-висока класа.

При поглед от леглото на преден план се отличават млечнобялото корито на идеално гладката вана и продълговатият ултраплитък бял умивалник. Облицовката на стената е изпълнена с тъмнокафява мозайка Bizazza, която придава дълбочина на помещението, повтаряйки нюансите от стените на спалнята и създавайки усещането за цялостност на двете зони.


Вашият коментар