Терапия с българско кисело мляко

ISH69
Evolution на Ideal Standard International
15.04.2011
Manova_studenti
Даниела Манова: Незрящите масажисти са като всички останали, нуждаят се от своя шанс да бъдат забелязани
17.04.2011
Dvoretza1

Д-р Таня Беличенова:Терапия с българско кисело мляко е най-новата придобивка в менюто на СПА центъра в хотел “Двореца”, ВелинградД-р Таня Беличенова e създател и дългогодишен мениджър на  СПА центъра в петзвездния хотел Двореца във Велинград. Тя е с изключителен опит и познания в областта на съвременната балнеология и е единственият лицензиран преподавател в областтите на СПА и Уелнес  в СПА столицата на Балканите. Не случайно д-р Беличенова е носител на отличие за изключителен принос за развитието на балнeолечението, SPA и Wellness туризма в България. Екипът на СПА центъра на хотел “Двореца” за втори пореден път се включва в националния конкурс по “СПА масаж”. Тази година състезателите от хотел “Двореца” , Велинград бяха трима Димка Милушева, която представи терапията “Българско сияние”, Александър Бояджиев с процедурата “Диамантено удоволствие” и Георги Леков с масажа “Кристална приказка”. Терапията “Българско сияние”, която се базира на действието на българското кисело мляко, бе специално отличена от списание “Баня&Spa” и сайта BaniSpa.com.

Помолихме д-р Беличенова лично да представи характеристиките на новата спа-терапия с кисело мляко.

Разкажете ни по-подробно  за процедурата с кисело мляко. Кои са най-важните съставки в нея и как действат те?

Процедурата “Българско сияние”, която показахме и на конкурса “Spa масаж” 2011, пресъздава  древна холистична спа церемония, практикувана в шатрите на прабългарските ханове. Тя се  изпълнява с уникални български продукти, произведени на базата на млечна закваска и млечни протеини в комбинация с мофилизираната бактерия lactobacillus bulgaricus. Терапията се състои от пилинг, маска и масаж за лице и тяло.
Масажът е микс от масажни техники – класически, стречинг, лимфодренаж, рефлекторен масаж на стъпалата, масажи по меридиани, акупресура, действието на които много зависи от професионалните умения на терапевта.


Как тази процедура въздейства върху организма? При какви състояния е препоръчително да се използва?


Това е една пълноценна релаксираща процедура. Тя има невероятен ефект върху общото състояние на организма – намалява преумората и стреса, пробужда съзнанието и тялото, регенерира и детоксикира, повишава имунитета и има изразен антиоксидантен ефект.

Какво чувства клиента по време на масажа с кисело мляко?

Клиентите споделят различни усещания. Повечето от тях –коментират чувството за  чистота и ефирност на тялото до момента, в който се включват керемидките. Това са  специални български аксесоари със специфична форма, които използваме при терапията. Те се загряват на сол, така както нашите баби и прабаби са го правили и с тях се затопля тялото на клиента с цел пълно отпускане. 

От кога в менюто на СПА центъра при хотел “Двореца” е включена терапията “Българско сияние”?

За първи път предложихме на гостите си уникалната терапия с кисело мляко по време на новогодишните празници. От тогава до днес десетки наши гости, включително чужденци –руснаци, италианци, испанци, са се възползвали от релаксиращия ефект на процедурата и всички те споделят задоволството си от резултата. Преди време имахме голяма група от Япония, членовете на която  изпаднаха във възторг след терапията с българското кисело мляко. Бих искала да изразя поздравленията си към управителката на  “Лидера трейдинг” , г-жа Цветелина Маймарова. Тази козметика се разработва по нейна инициатива, с което реално се запълва една ниша в спа козметиката, на база  национални еко-продукти. А продуктите наистина са уникални, при това някои от тях не са само средство за масаж, но могат и да се хапват. Най-важната обработка –  мофилизирането на бактерия lactobacillus bulgaricus, се осъществява в парижка лаборатория.  Останалата продукция – маски, пилинги, гелове  масажно олио се правят в България.

Помага ли минералната вода във Велинград за действието на СПА процедурите?

Минералната вода във Велинград е хидрокарбонатно-сулфатно-натриева. В  нея също така се съдържа  флуор, метасилициева киселина, сероводород. В града има общо 80 източника с разнообразна температура – от 28 до 76 градуса. Водата доказано повлиява добре на заболяванията на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, при стрес и преумора.
Може да се прилага и и питейно – при заболявания на стомашно-чревния тракт, на отделителната система, черен дроб, жлъчен мехур. Преди да започнат терапия обаче гостите е добре да преминат общ медицински преглед. Дори и да нямат сериозни оплаквания, препоръчително е специалист да установи общото им физиологическо състояние и да състави индивидуално програма за профирактика или лечение.

Въпросите зададе Антоанета СалфиджВашият коментар