Axor Bouroullec – свободен избор за банята

luxbath1_E
Хром, арсен и алуминий във водата от чешмата
25.04.2011
DD-logo
Дилияна Дизайн (Diliana Design)
28.04.2011
1_Axor_Bouroullec
Дизайнерите Ронан и Ерван Бурулек представиха на ISH’11, Франкфурт своята гледна точка за банята. Тя е практична, динамична, многофункционална, предлагаща безброй свободни решения за позициониране на оборудването и вещите в най-личното помещение.

Axor Bouroullec, разработена за Hansegrohe е отворена система, която дава възможност за действителна свобода на избор. Според братята-дизайнери банята все още е твърде консервативно помещение. Умивалниците са стандартни и робуват на догми – сапунът да се постави в дясно, чатката и пастата да са чаша от ляво, смесителят да се монтира в средата на умивалника и да се свърже със сифона точно в центъра на коритото..Пестелива доза разнообразие внасят стандартните телени кошници, в които могат да се подредят шампоаните, душ геловете и други  такива принадлежности.


Дизайнерите Ронан и Ерван Бурулек са убедени, че с Axor Bouroullec тази диктатура вече е преодоляна.„Вярваме в творчеството на хората, в способността им да оптимизират пространството в съответствие с техните нужди и желания, а не просто да робуват на определен дизайн „, обяснява Ерван Бурулек.
Тяхната система, разработена за  Axor, дизайнерската марка на  Hansgrohe AG, за позволява на потребителите да избират нужното им оборудване между  80 елементи – мивки, вани, просторни рафтове, аксесоари, огледала, които лесно влизат в десетки практични комбинации помежду си.
Благодарение на иновационния акрилен материал, от който са изработени изделията, мантажът на смесителите и вграждането на аксесоарите в борда на мивката или в етажерките е лесно и без риск от напукване на повърхността. Самият смесител може да постави на място по желание и според удобството – в центъра или в страни на борда на умивалника или да се монтира в рафт, интегриран към коритото.


Именно рафтовете са ключът към мултифункционалността на колекцията Axor Bouroullec.


Точно те дават свобода на избор в организиране на пространството, защото предлагат униферсално приложение. Те могат да са място за аксесоари и принадлежности, да са борд за смесителя или пък самите те да са смесител и именно от тях да тече водата.

С Axor Bouroullec може би наистина се слага край на  диктатурата на предметите в банята. Едно е сигурно, тази колекция е доказателство, че посткризисният дизайн тепърва ще разработва концепции за свободата на избор при организация на личното пространство, за независимост от дизайна.

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Въведете кода
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

Вашият коментар