Waterpebble предупреждава, че харчите много вода

Waterpebble предупреждава, че харчите много вода
23.04.2011
phytopurification1_E
Душ с градина! 100% екологично
23.04.2011
water_pebble_2

Според статистиката за един душ на модерния европеец отиват в канала коло 80-90 литра вода. В повечето случаи водозагубите се дължат на невнимание и липса на представа за  от реалното количество вода, което преминава през системата по време на къпане. За тези, които имат желание да пестят вода по финансови или екологични причини е новото светещо камъче Waterpebble, създадено от дизайнера Паул Престман.Waterpebble прилича на малък и кръгъл камък от пластмаса, който трябва да се хвърли във ваната, душ-кабината или под душа. Умната джаджа ще запомни колко вода сте използвали при първо и при второто къпане, след което отчаяно ще присветва с червена лампичка ако при третия душ количеството на водата се увеличи.

Фенерчето свети с различни цветове. Зеленият сигнал е за похвала- значи вие сте успели да икономисате вода, а жълтият цвят регистрира, че сте си останали в норма.

Умният камък вече не е просто проект.

Можете да си го купите срещу неголяма сума от сайта Dry planet.
Дизайнерът – създател е убеден, че изобретението му ще помогне на много хора да ограничат разходите на вода и да останат р рамките на бюджета, който са си определили. Хората с екологично съзнание пък ще са доволни, че с малката си придобивка ще могат да внесат своята малка дан за съхранение на природата.

„Рока България“ оцениха симпатичната еко-джажа и решиха да я превърнат в малък подарък за журналистите, поканени на събитието „Рока Новости“ 2011. На печалившите честито!

Вижте интелигентният камък в действие на видеото по долу.

Вашият коментар