Термалните бани Tamina на Smolencky&Partner в Швейцария

dots_01_740x
Сезонът на ремонтите стартира с промоции от MARAZZI
27.05.2011
crystalbathtub1
Вана от планински кристал
28.05.2011
Tamina_04

Термалните бани Tamina се намират в Grand Resort, Бад Рагац,Швейцария и представляват най-шикозната част от модерния комплекс.

Построени са по проект на архитектурната компания Smolencky&Partner.

По идея на авторите това пространство съчетава съвременен минималистичен дизайн и едновременно с това независимо от чистите линии и цвят пресъздава уютна атмосфера и усещане за разкош.

Елегантната “плавна” архитектура на сградата, заобиколена от прекрасен парк /визитната картичка на швейцарските курорти/ вдъхновява и допълва обстановката за релакс и покой.

Оригиналният интериор и екстериор, независимо от твърде модернистичната си визия, всъщност се основава на забележими културни и естетически традиции, характерни за швейцарските гранд хотели, разположени по Балтийското крайбрежие.


Причудливите високи прозорци с овални форми придават на екстериора курортен и едновременно с това величествен отенък. А ландшафтният дизайн, заобикалящ термалните бани с великолепния парк, се включват към сюрреалистичния  интериора и заедно с него оформят елегантна класическа картина с приказен ореол.


В архитектурната композиция са включени високи “дворцови” сводове и “алпийски” подпорни дървени повърхности, съвременни напоителни системи със собствени отточни платформи, които наподобяват класически чучури и “антично-средновековни” фонтани, а също така съвременни лаконични комбинации между изкуствено осветрение и демократична  мебел.

Независимо от своята външна деликатност този обект изцяло може да се определи като новаторски, тъй като хармонично и цялостно съчетава в себе си характеристики от архитектурата и декора от миналото, настоящето и бъдещето.


Още реализации на архитектурната компания Smolencky&Partner  можете да разгледате на сайта http://www.smolenicky-architektur.com/

Вашият коментар