ВОДНА КУЛА АРТ ФЕСТ В ЕКСПО БАНЯ СОФИЯ

Vodna-kula_Roca3_800
ВОДНА КУЛА АРТ ФЕСТ В ЕКСПО БАНЯ СОФИЯ
27.06.2011
aireador_Teka
Аератори за вода регулират дебита
27.06.2011
London_AC_03

От 25 до 30 юни, изложбената зала на Рока България е едно от петте ключови места в центъра на София, където се представят български и чужди творци в различни сфери на съвременното изкуство.

Развитието на дизайна и ролята му за подобряване на качеството на живот, както и отговорността за околната среда са водещи принципи за световния лидер в обзавеждането за баня Roca. През последните години, изложбеният център на компанията в София се превърна в интересно културно пространство, място за споделяне на идеи и творчески търсения, където всеки е добре дошъл.

От 25 до 30 юни, в рамките на арт фестивала Водна кула, в пространството на Експо Баня София, на бул.Мария Луиза 16, се представят младите творци:


•    Александра Разулич (Сърбия) – инсталация с картини на водотръби
•    Алиса Клайст (Холандия) – инсталация с обекти „Прочистване”
•    Грегор Шатц (Германия) – принт
•    Джродан Уест (САЩ) – арт книги
•    Лора Димова (България) – видео инсталация „Арт грим“
•    Рейчъл Парсънс (Великобритания) – инсталация/принт  „Серия любовни писма на велики личности“
•    Христо Колев (България) – инсталация  с луминесцентни лампи
•    Янив Ваисса (Израел) – фотографии „Ураганът все още бушува отвътре”, „Лебедова песен”

Съвременно изкуство е новото предизивикателство в нестандартното изложбено пространство на Експо Баня София. Освен като една от сцените на петото поред издание на независимия арт фест Водна кула 2011, изложбената зала на Рока България ще изненада столичани и гости на София с нов експеримент през месец юли.
Изложбената зала на Рока България, Експо Баня София, на бул.Мария Луиза 16 е отворена за посетители от понеделник до петък, от 10.00 до 19.00 ч. и събота от 10.00 до 14.00 ч.Арт фест Водна кула

Тазгодишното пето по ред издание на независимия арт фестивал Водна кула 2011 се провежда традиционно между 24 и 30 юни на пет ключови места в центъра на София: Водна Кула – Лозенец, Подземие Сердика (бивш магазин София), Изложбена зала Рока България, Централна минерална баня, Военен музей

Фестивалът е с разширена програма в сравнение с предишните издания. Проявите са многожанрови, с акценти върху експериментална музика, кино, изобразително и приложно изкуство, видео и инсталации от звук. Основните акценти за 2011 са интерпретации върху темите за качеството на живота в градска среда, екология, неформална арт комуникация, социално-ангажиращо изкуство, и пр. Ще бъдат показани инсталации и работи на артисти от цяла Европа, Китай, Израел, Съединени Щати и др. Очакват се над 130 участници от България и света – утвърдени автори в съвременното изкуство.

Водна Кула Арт Фест тази година – годината на доброволчеството – се организира от екип, в който участват над 50 доброволци.

Всички прояви се провеждат с подкрепата на Столична Община и под патронажа на кмета на гр. София –  г-жа Йорданка Фандъкова.

Вашият коментар