Водна рехабилитация за деца с увреждания в новия плувен комплекс в Бургас

Река Дунав вече с интерактивна онлайн платформа
30.06.2011
basein-flora
Водна рехабилитация за деца с увреждания в новия плувен комплекс в Бургас
30.06.2011В новооткритият плувен комплекс „Флора” в Морската градина на Бургас вече се провеждат  занимания по водна рехабилитация на деца с увреждания.

Упражненията във вода ще помогнат на децата със специфични потребности да преодолеят някои дефици в развитието си, да подобрят общото си здравословно състояние и да създадат необходимите двигателни и хигиенни навици използвани в ежедневието. Това ще доведе до тяхното по-лесно и по-бързо интегриране сред обществото.

Тренировките ще се провеждат под наблюдението на специалист по водна рехабилитация, без ограничения във времето. Всяко дете ще посещава басейна два пъти седмично като заниманията ще бъдат индивидуални и групови, според степента на увреждане.
Програмата за водна рехабилитация е напълно безплатна за децата с увреждания и се финансира по проект от програмата на спортното министерство „Спорт за хората с увреждания и деца в риск“. Организатори на проекта са неправителствената организация Спортен клуб „Параспорт“ и Община Бургас.
Децата, желаещи да се обучават във вода, могат да се записват за участие в Спортен клуб „Параспорт” на тел. – 0878193099.

Вашият коментар