Загряващ антицелулитен масаж от остров Бали

celulit_kafe
Антицелулитен масаж със зехтин и утайка от кафе
17.06.2011
colors
Кой цвят съм? – ТЕСТ
18.06.2011
spa-bali

Загряваща паста от смлени анасон, карамфил и джинджифил, няколко капки масло от джинджифил, сусамово олио (или базово масло по избор).

На остров Бали загряващият  масаж се практикува от стотици години от местните фермери, които отглеждат ориз.

Наведени по цели дни в оризовите ниви, с крака във влажната кал, те често страдали от артрит и ревматизъм. Загряващата паста се използвала и при лечение на простуди.

Смелете в електрическа мелачка няколко звездички анасон и карамфил. Настържете пресния джинджифил на фино ренде и смесете съставките. Сипете в порцеланова чашка сусамовото масло, маслото от джинджифил и разбъркайте в него пастата.


Добре е тази маска да се слага след масаж, когато кожата е най-мека.

Нанесете сместа по седалището и бедрата като в никакъв случай не слагайте в областта на вътрешните органи, корема, сърцето, нито пък на лицето!

Тази процедура е антицелулитна и има силно загряващ ефект и не се препоръчва при хора, страдащи от спукани вени и спукани капиляри. След около 15 минути изплакнете с не много гореща вода. Ако по време на процедурата не се чувствате добре, прекратете я.

Процедурата се прилага при целулит, артрит и мускулни болки. Джинджифиловото масло и сусамовото масло имат загряващо действие.


източник: „SPA ритуали у дома“, Вивиан Бъртън


Вашият коментар