Лечение чрез цветове – ХРОМОТЕРАПИЯ

colors
Кой цвят съм? – ТЕСТ
18.06.2011
hromotherapy1
Хромотерапия вкъщи
18.06.2011
color_blend

Цветовете оказват огромно влияние върху нашата психика и здраве. Техните светлинни вълни имат определена дължина и честота. Цветовете могат да лекуват и да съдействат за подобряване на емоционалното състояние на човек.

Топлите тонове, като червеното, жълтото, оранжевото, имат по-бързи вибрации. Студените цветове като синьо и лилаво вибрират по-бавно.

Всеки орган в човешкото тяло излъчва светлина и има своя честота на вибриране. Счита се, че нарушеният баланс в нашите органи може да се коригира с помощта на правилните цветни вибрации. Когато си набавяме липсващите цветове, ние активизираме енергийните си центрове, заздравяваме имунната си система и се причистваме от токсините и лошите вибрации, които сме натрупали.

Лечебната сила на цветовете се ползва от най-дълбока древност. Египтяните строяли специални храмове, в които слънчевата светлина влизала през цветни кристали. Хромотерапията е в основата и на Аюрведа. Според Аюрведа на всяка чакра отговаря конкретен цвят. Смята се също, че вода, съхранена в съд с определен цвят, поема от неговите терапевтични свойства.

През 1930 год. индийският учен Гадиали създава метод, чрез който цветни лъчи се прожектират върху засегнатите части на тялото с цел лечение.

Хромотерапията се използва в съвремените спа центрове като лечебен метод за фино балансиране на емоционални и здравословни проблеми. Чрез нея се лекуват депресии, кожни заболявания, укрепват се стените на тъканите, засилват се метаболизма и защитните сили на организма, извършва се общо енергийно пречистване на астралното тяло.

Добре е да се подложите на предварителен тест за определяне на цветовия ви баланс и на цвета, който ви е нужен в момента.  Хромотерапията се осъществява по два основни начина:

1.    Тератевтът използва физическия контакт като полага ръце върху болното място и чрез насочване на цветен сноп светлина и визуализация на самия цвят го транспортира вътре във вас.

2.    Използва се също така компютъризирано излъчване на балансиращия цвят. Понякога в терапията се включват цветни стъкла и кристали. По време на процедурата е желателно да сте облечени в бяло. Бялото не заглушава вибрациите на останалите цветове.

Вашият коментар