Полираща оризова маска за лице

Oatmeal_Milk_And_Honey_3519694
Маска за лице с овесени ядки, мляко и мед
12.06.2011
aroma_love
Приложна магия: Ухаещ олтар за любов
12.06.2011
rice_mask

2 с.л. оризово брашно, 2 с.л. соево мляко, 2 капки масло от палисандър


Малко ориз се смила в кафемелачката до получаване на брашно. Може да се използва и нерафиниран кафяв ориз.

Оризът се използва от векове в азиатската козметика и именно с негова помощ азиатките успяват да съхранят кожата си гладка като порцелан и с перлен блясък.

Оризовата пудра регулира водния баланс на кожата, като абсорбира влагата от въздуха. Тя защитава от агресивното действие на свободните радикали, виновници за които са слънчевата радиация, замърсеният въздух, тютюнопушенето, стресът.


Тази маска е напълно натурална и е мощна anti-age терапия.Соята съдържа естествени фотохормони, мастни киселини и антиаксиданти и има свойството да изравнява тена на лицето. Най-добре е сами да си приготвим соевото мляко. Това не е трудно. Соевите зърна се накисват за една нощ, след което се пасират с водата. Получената каша се пресова и прецежда. Получената соево мляко може и да се пие. Кашата от своя страна е прекрасна основа за маски.

Освен козметично средство соята е изключително полезна за женското здраве хранапоради богатото си съдържание на естроген, женския полов хормон, произвеждан от яйчниците на жената. Смята се, че страните, в коите се консумира много соя, жените не страдат от предменструален синдром и тежка менопауза.

Внимание! Имайте предвид, че соята, заедно с царевицата е сред най-ччесто геномодифицираните растения.

Вашият коментар