Приложна магия: Ухаещ олтар за любов

rice_mask
Полираща оризова маска за лице
12.06.2011
Moon in phases
Лунна диета
12.06.2011
aroma_love

Според древната ведическа система за подреждане на дома – Васту, съкровените ни желания могат да се материализират с помощта на молитвени олтари в дома. Те се организират в енергийно на-силните места на къщата. Въху тях подреждаме свещени за нас предмети, благоухания, свежи цветя, вещи, които са материален символ на нашето желание. И поръсваме обилно с магическа смес от благоухания.

И както всяка чаена церемония дискретно задава тема за размисъл дака нашите домашни олтари за красота могат да са подчинени на водеща идея, при това облечена в подходяща декорация.

Ето как трябва да изглежда домашния ароматен олтар, който да привлича любовта.

4-5 капки масло от роза, 4 капки лавандула, 3 капки масло от лимонова трева, 2 капки босилек, 1 ч.ч. смляна сушена лавандула, розов кварц, две еднакви фигурки(на птици, на мъж и жена) или снимка на любовна двойка, ваза с чиста вода и цвете.

При начина на подреждане и аранжиране  важи правилото за вашите лични предпочитания и вкусове. Нещата, с които трябва да се съобразите, са следните:

Двойката предмети символизира партньорството и любовните отношения. За розовия кварц се вярва, че привлича любовта. Розата е вечният символ на любовта, докато ароматите на пачули, иланг-иланг и ванилия се използват за разгаряне на страстта.

Напръскайте лавандулата с маслата, разбъркайте добре и сложете в найлонов плик, за да поеме по-добре миризмата. Изсипете в порцеланов съд – трябва да е здрав и без пукнатини. Аранжирайте композиция на малка масичка или етажерка, като е необходимо предварително да я покриете с красива покривка от естествена материя. За сушените цветя и билки има противоречиви мнения. Някои смятат, че животът в тях си е отишъл и не препоръчват използването им. Това обаче е спорно, защото в сушен вид те не губят активните си съставки, напротив, в повечето случаи сушенето облагородява аромата и качествата им. В случая вазата с цветето е свеж котрапункт и внася баланс.

източник: „SPA ритуали у дома“, Вивиан Бъртън

Вашият коментар