Луксозната вила Casa Son Vida от студиото на Марсел Вандерс

1880_14Hammam-The-Istanbul-Edition-ESPA
Най-луксозният спа –център в Истанбул бе открит в Istanbul EDITION Hotel
17.07.2011
multiquartz_logo
Мултикварц
21.07.2011
Casa son vida1

Майорка отдавна се наложи като водеща европейска топ дестинация за туристите, търсещи повече слънце, просторни плажове и прелесни морски гледки. Напоследък обаче прочутият испански курорт е на път да привлече вниманието и с друг вид услуги – лятна ваканция в уединена луксозна хасиенда. По поръчка на Cosmopolitan Estates  прочутата международна верига за недвижими имоти, в курорта се планира да се развие квартал с ултра-модерни самостоятелни вили, проектирани и обзаведени от водещи световни архитектурни бюра.

Първата от шестте луксозни къщи на острова вече е факт – Casa Son Vida 1.

Casa Son Vida 1 е проектирана и обзаведена от архитектурното бюро   tec Architecture & Marcel Wanders Studio, чийто създател е Марсел Вандерс, основател  и на прочутата скандинавска фирма за мебели от най-висок клас – Mooi.

Базираното в Швейцария студио tec Architecture се прочу в световната архитектура с поредица от проекти, представящи глобалната стилистика на „третото хилядолетие”.


„Casa Son Vida 1 има за цел да предефинира представата за луксозна вила като се плъзга по класическите парадигми на лукса изразявайки го чрез една по-дълновидна визия за архитектура и високи технологии”, обяснява Себастиян Кнор, съосновател на студиото. „Проектът разчупва границите във всяка посока и всеки смисъл, създава нова устойчива среда с непознати досега форми, учудващи мащаби и нечувани технологии. Тази екстраординарност включва в критичен диалог вилата със сградите в съседство, стои някак си по-темпераментна и дори скандална на фона на класическата тосканска стилистика. „


Casa Son Vida 1 се намира на 15 минути извън Палма де Майорка в ексклузивен квартал, наречен Son Vida. Къщата е разгърната на терен от 8500 кв.м. Архитектурата на сградата е наистина зашеметяваща и провокативна. Шокиращите изненади се налагат още с първия поглед на формата. Познатата форма на кораб  е до неузнаваемост разчупена и странно деформирана, сякаш съзнателно отдалечена от стандартните представи.


Всеки детайл в този проект въздейства точно така – уж ти е нещо много познато, а всъщност е съвсем различно, изненадващо невиждано и не чувано досега.


Почеркът на Марсел Вандерс е виден навсякъде в Casa Son Vida. Парадното стълбище на къщата напомня снимачна площадка на филм за Дино, различни зони и елементи от интериора разказват епизоди и случки с Мики Маус, Капитан Nemo и, разбира се, Алис в страната на чудесата.

Контрастната на пръв поглед къща с околностите на Майорка всъщност е обвита в спокойна балансирана до безтегловност атмосфера. В интериорните й пространства доминират белите тонове. Те моделират безкраен хармоничен фон, на който неочакваните и малко стряскащи детайли звучат забавно и оригинално, като при игра.

Няма абсолютно нищо обикновено в тази къща. Everything is customized, every aspect considered a million times. Всичко е персонализирано, всеки детайл е премислен милион пъти. It is a great example or considered chaos. Това е велик пример за оригиналност или… за хаос.

Това е първата от шестте вили, планирани в ултра луксозния комплекс на Cosmopolitan Estates. Еклектичните планове на останалите вили разкриват серия от големи жилища, коренно различни един от друг.
Casa Son Vida в момента не е за продан, но останалите пет са.

Да си помечтаем…Вашият коментар