Уличен писоар P-TREE – новата мода за фестивали и празници на открито

marikostinovo7
Баните в Марикостиново
13.07.2011
origami
Оригами от тоалетна хартия
14.07.2011
Aandebooms-PTree-4Най-удобната тоалетна е дървото! В този факт и до ден днешен са убедени голяма част от населението на Земята, при това независимо от мястото на живеене или от социалния статус. Борбата с този навик наистина е много трудна. Едва ли би могло да бъде изкоренен, но пък е възможно да бъде култивиран.

Ето какво предлагат дизайнерите от холандската компания Aadeboom – писоара P-TREE, предназначен за улицата, по-скоро за окачване на дървото.

При организирането на фестивали и панаири на открито винаги възниква проблема с тоалетната. Мобилните тоалетни не винаги са достатъчни, за да отговорят на нуждите на всики участници в мероприятието, а и много хора въобще отказват да ги ползват, като предпочитат да се облекчават при близкото дърво. Натурално, макар и по варварски!

В опитите си да цивилизова този неизкореним първичен навик да опикаваме дървото, компанията Aadeboom създаде уличния писоар P-TREE.

Педесет и един такива модели бяха пробвани на фестивала Roskilde Festival в Дания. Те бяха окачени на дърветата на територията на събитието, а течността, попадаща в чашата, бе отвеждана със специални маркучи в градската канализация.

Вашият коментар