Басейн и джакузи в двора на градската къща

Mexico2
Сини пространства
13.08.2011
Francesko_valna
Франческо Лукезе (Francesco Lucchese), дизайнер
13.08.2011
CRW_5226-RR

Двор на частен дом в София. Екстериорното пространство е организирано в две основни зони – басейн със съпътстваща пристройка с лятна трапезария, баня и WC и вътрешна градина, продължение на зимната градина на дома. Границата между двете части е маркирана от хидромасажна вана, покрита с конструкция от стъклопакет.


Богато озеленена ограда отделя басейна от градския шум. Широките алеи около водата са облицовани с светъл гранитогрес, имитация на естествен камък. Обзаведени са с дървени шезлонзи, чадъри и лесно преносими помощни масички.


Хидромасажната вана  е частично вкопана в земята. Видимата й част е облицована с черен полиран гранитогрес, който по една от дължините на ваната въздейства като функционален плот.Непосредствено до стъклената стена на ваната се намира трапезарната маса на вътрешния двор. Краката й са изработени от полиран мрамор, а плотът е от стъкло.

Стъкленият таван над ваната продължава и над трапезарията под формата на козирка.

Банята при басейна е изпълнена в стилистиката на целия екстериор. Окаченият плот, в който е вграден умивалникът, както и облицовките на пода и стените са изпълнени от естествен камък.


снимки: Асен Балабанов

Вашият коментар