Диета за ваканция на all inclusive

domat
Доматена диета
09.08.2011
Bisazza-Bagno_The-Hayon-Collection_6
Jaime Hayón създаде санитарно оборудване за Bisazza
11.08.2011
european-all-inclusive-holidays

Почивката в хотел с „all inclusive” се оказва сериозно изпитание. Особено, ако седмици преди това сте били почти на гладен режим, единствено с целта да стигнете до плажа с фино и елегантно тяло. Едва ли има човек, който без проблем ще устои да препълнените с разнообразна храна кукинг-барове.


Битката с болезнените пориви да опиташ от всичко е още по-изкусителна, ако се намирате в чужда, непозната за вас храна с ароматна екзотична кухня. Ако се нахвърляте на храната като невидели и тръгнете да опитате от всичко, което очите ви пожелаят, рискувате само за ден-два да си създаете проблеми не само с корема, но и да се натоварите с нежелани килограми, дори повече от тези, които сте смъкнали преди ваканцията с толкова лишения и самодисциплина.
Не върви обаче да се измъчвате с диети дори и по време на отпуската, нали!
Тогава?


Ето някои правила, които ще ви помогнат да се храните с удоволствие, без да преяждате.

1.    Където и да почивате никога не забравяйте, че трябва да пиете по 2 л вода на ден. Никакви други напитки не могат да заменят водата. Много витамини, нужни за разграждането и извеждането на мазнините, се разтварят единствено във водата. Ако тя не е достатъчна, мазнините просто ще се натрупват по вашето тяло.
2.    Във всяка страна на закуска предлагат омлет, яйца, зеленчуци, тостове, сладко, сирене и колбаси. За да бъде закуската ви пълноценна,  полезна, но и лека избирайте яйца в комбинация със зеленчуци (без картофи). Ако ви се яде сладко, не се отказвайте. Сега му е времето да си позволите препечен тост със сладко и дори палачинка със сметана. Най-важното е да закусите така, че да излезете от ресторанта леко гладни. Повярвайте, чувството за ситост ще се появи на плажа, но тогава на коремът ви ще е леко и комфортно.


3.    Не пропускайте обяда. Така рискувате да прегладнеете и на вечеря да поемете много повече храна, отколкото ви е нужна. Обядвайте лека и разнообразна салата от зеленчуци или супа. Десертите – опитайте се да ги избягвате. Ако това се окаже невъзможно, избирайте лек крем, мусове или сладолед. А най-добре е дозата сладко да е пъпеш, диня или ябълка.


4.    На вечеря яжте зелена салата.

След обилна порция салата с разнообразни зеленчуци, подправени с лимон, зехтин и апетитни сосове, със сигурност ще ви се яде по-малко месо или риба. Внимание с алкохола – никога не забравяйте, че спиртните напитки помагат за трупането на килограми, от тях е възможно да ви заболи глава или пък да ви донесат още куп непредвидени неприятности.

Всъщност системата „all inclusive” не е чак толкова страшна, колкото се говори. Най-важното е през цялото време на отпуската да държите в съзнанието си жив образа на идеалната  ви фигура, която може незабелязано да пострада от изкушенията на препълнената шведска маса.

Вашият коментар